L’aniversari de La Boqueria estreny el vincle entre la DO Penedès i el mercat

21/01/2020 - 09:10h

La denominació d’origen i el mercat tornen a sumar forces amb les activitats que es desenvoluparan durant el 2020 pel 180 aniversari del mercat

L’icònic Mercat de la Boqueria de Barcelona celebra aquest 2020 el seu 180è aniversari amb un ampli programa d’activitats dedicades a la gastronomia, l’alimentació i els productes de qualitat. Dins del calendari d’actes que ha preparat l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria i l’Ajuntament de Barcelona, la DO Penedès hi serà present com a única denominació d’origen col·laboradora.

Sota el nom de “180 anys alimentant Barcelona”, els vins i Clàssic Penedès de la denominació d’origen participaran en les activitats de cuina i conversa dirigides per experts del sector. Aquesta col·laboració referma la relació entre un dels mercats més important de Barcelona i la DO Penedès. Una unió que va iniciar-se fa uns anys i que ha permès a totes dues parts compartir diferents accions i iniciatives.

La celebració del 180è aniversari del Mercat de la Boqueria situa un cop més a la DO Penedès en un dels centres neuràlgics i turístics de la ciutat comtal, i que permetrà donar a conèixer els vins Penedès a un gran nombre de públic nacional i internacional.

La Boqueria vol celebrar aquest 180 aniversari amb els seus clients, amb un ampli programa d’activitats que giren al voltant de tres eixos: l’alimentació, la gastronomia i el producte. El programa d’activitats està farcit de noms d’alt prestigi com els xefs Carme Ruscalleda, els Germans Torres, Nandu Jubany o el trio de cuiners del restaurant Disfrutar. També hi participaran gastrònoms com Toni Massanés i Núria Bàguena, escriptors com Carlos Zanón i Toni Iturbe, periodistes com Tana Collados i Òscar Broc, acadèmics com Manuel Guàrdia i influencers com Inés Butrón.

Els vins de la DO Penedès maridaran un gran nombre d’aquests actes on es tractaran diferents tipus de cuines, ja sigui de diferents èpoques o zones geogràfiques, com productes del territori català.

Mobile Lunch a la Boqueria amb DO Penedès

Un dels primers actes de la celebració serà el Mobile Lunch al Mercat de la Boqueria. Abans de que s’iniciï l’edició 2020 del Mobile World Congress, els centenars de congressistes, empreses, patrocinadors i organitzadors d’aquest esdeveniment tecnològic amb gran prestigi internacional podran gaudir d’un dinar a la Boqueria amb productes de la gastronomia catalana amb vins i escumosos de la DO Penedès.

Els actes de celebració dels 180 anys del Mercat de la Boqueria, situat a la rambla de Barcelona, es duran a terme al llarg de tot el 2020 (excepte els mesos d’estiu), i es podran consultar a www.boqueria180.barcelona

També et pot interessar

Comentaris