El celler de Vilobí del Penedès Can Descregut s’incorpora a CORPINNAT

Marc Milà i Arantxa de Cara, de Can Descregut, amb un dels presidents de Corpinnat, Ton Mata. FOTO: CORPINNAT
Eva López
14/01/2020 - 15:28h

Amb aquesta incorporació ja són deu les empreses que formen part de la marca col·lectiva que es fa presentar oficialment fa un any

El celler Can Descregut de Vilobí del Penedès ja és membre de Corpinnat. L’empresa ha estat nomenada formalment nou membre de la marca col·lectiva després d’haver superat les auditories obligatòries per formar part de l’associació.

Amb aquesta incorporació, la marca col·lectiva ja aplega deu cellers del Penedès. Als sis que fa un any van presentar oficialment la creació de Corpinnat, els darrers mesos se n’hi han anat afegint de nous, l’últim Can Descregut. L’assemblea de socis de l’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC, titular la marca, va aprovar dilluns l’ingrés del celler de Vilobí i l’empresa ha registrat aquest dimarts la seva baixa del Consell Regulador de la DO Cava. 


Un petit celler familiar
Can Descregut és un petit celler familiar fundat l’any 1992 a Vilobí del Penedès que elaborava vi base per a cava fins que l’any 2005 els seus propietaris, Arantxa de Cara (enòloga) i Marc Milà, van decidir elaborar els vins amb la seva pròpia marca comercial, que pren el nom de la Masia de Can Descregut on s’ubica el celler.

Amb una producció de 60.000 ampolles l’any (30.000 de vi tranquil i 30.000 d’escumós) Can Descregut té una extensió de 25 hectàrees de vinya situades entre Vilobí i Font-rubí on hi predominen les vinyes velles amb les varietats xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, parellada i sumoll. De fet, el celler va ser pioner en la recuperació d’una varietat històrica com és el xarel·lo vermell.

Tota la producció del celler és 100% ecològica certificada i els vins tranquils, a més, s’elaboren seguint les tècniques de l’agricultura biodinàmica. Tant els seus vins tranquils com escumosos responen a criteris de mínima intervenció (llevats propis de la vinya, lleugera filtració, baixes dosis de sulfits…) “buscant expressar el caràcter dels sòls de Vilobí que aporten mineralitat per la presència rica en guixos”, assenyala Arantxa de Cara. 

Can Descregut té avui al mercat dos vins escumosos que des d’avui són CORPINNAT: el Descregut Reserva 2017 i el Memòria 2012, un llarga criança de més de 70 mesos. A més, elabora diverses referències de vi tranquil amb les varietats xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, sumoll i merlot. Marc Milà assenyala que la decisió d’entrar a CORPINNAT respon a la voluntat de posar en valor l’esforç del procés d’elaboració, des de la vinya a l’ampolla, vinificant el 100% dels vins a la propietat.

També et pot interessar

Comentaris