“Si aconseguim ser més gent, els castells de set segur que els farem perquè som una colla amb experiència”

13/12/2019 - 09:00h

Entrevistem el cap de colla dels Minyons de l’Arboç, Joan Inglada

Joan Inglada, històric casteller dels Minyons de l’Arboç ja en la primera època de l’entitat (els anys setanta del segle XX), n’és el cap de colla des d’aquesta temporada, i també secretari de la junta administrativa. Els Minyons de l’Arboç renovaran aquesta junta en l’assemblea del 8 de febrer que ve per un mandat de tres anys més, i Inglada continuarà com a cap de colla dos anys més. Inglada també és un membre destacat dels Minyons de l’Arboç, ja que és el segon del pd5, espadat que els arbocencs van recuperar el 2018 després de 3 anys. Aquest any l’han descarregat un parell de cops.

Quina valoració fa de la temporada?
La dono per bona si tenim en compte que vaig agafar la colla amb una situació molt delicada, perquè ens falten moltes camises i tenim baixes al tronc. Tot i això, hem aconseguit acabar l’any sent colla de set i havent fet el 3d7 dos cops, per la festa major i a Vilanova. Per tant, tal com vam començar, la donem per bona.

Com està, ara, la colla?
Vam acabar la temporada amb una lleugera millora al tronc i amb més camises, però l’objectiu és augmentar més el nombre de castellers. Estem en una situació límit perquè som uns 80 castellers que han anat com a mínim a una actuació, però la realitat és que tot just som una seixantena els que han vingut més sovint.

Quantes actuacions han fet?
Hem fet unes 25 sortides. Més o menys com altres anys, perquè en fem moltes amb intercanvis amb altres colles.

Quin objectiu es marca com a cap de colla per a l’any 2020?
Augmentar el nombre de castellers de la colla. Si ho aconseguim, els castells de set segur que els farem perquè som una colla amb experiència. Si som més castellers, la resta vindrà rodat perquè de canalla, per exemple, estem força bé.

No totes les colles ho poden dir, això.
És un tema que hem treballat molt i, la veritat és que estem en un moment bastant dolç, en aquest sentit.

Li agradaria fer algun castell en concret?
M’agradaria descarregar la gamma de 7, amb el tres, el quatre i el cinc i, com a cosa extraordinària, la torre. El tronc està bé, però no pots tirar els castells si no tens gent a baix.

Com veu l’estat actual del món casteller?
A pesar que el problema d’una manca de camises és general a totes les colles, el veig en un moment ascendent. Aquest any, per exemple, m’ha agradat molt veure castells sense folre. I s’han vist objectius de colles grans que no pensàvem veure. A més, el 2020 és any de Concurs, i penso que un objectiu proper serà veure el 3d9sf descarregat. I també crec que podrem veure algun dia la td9f i més 3d10fm i 4d10fm. No m’imagino que hi pugui haver res més.

També et pot interessar

Comentaris