Roberto Durán es proclama Millor Sommelier Internacional en Cava 2019

Al centre de la imatge Roberto Durán, guanyador de la final al Millor sommelier Internacional de Cava, amb els dos altres finalistes. FOTO: DO CAVA
13/11/2019 - 09:46h

Duran, que és sommelier del restaurant londinenc 67 Pall Mall, va ser reconegut en una concorreguda gala conduïda per Boris Izaguirre

L’Hotel Majestic de Barcelona ha acollit aquest dimarts al vespre la final per escollir el Millor Sommelier Internacional en Cava 2019, un certamen professional en què el sector del Cava ha fet costat a una representació de la millor sommelieria d’Espanya i ha enaltit els tres majors experts mundials en aquest escumós.

El primer premi ha estat per a Roberto Durán, sommelier del restaurant londinenc 67 Pall Mall, el segon per a Iván Ruiz, director de tast de LOCatamos, i el tercer per a Guillermo Llopis, sommelier del restaurant alacantí Le Sol. La final ha estat molt igualada i les 19 persones que hi han pogut participar han demostrat el seu mestratge en el coneixement, el servei i la creació d’harmonies amb Cava.

En un sopar de gala per a 200 convidats conduït per l’escriptor i presentador Boris Izaguirre, cada sommelier ha liderat una taula encarregant-se de la presentació de cadascun dels Caves de la carta -que no han conegut fins a la nit anterior i que estava integrada per 38 referències de 29 cellers adscrits a la DO-, la creació de les harmonies del menú -el qual constava de vuit plats, que no han tastat fins una hora abans de l’inici del sopar-, la tècnica de servei, la comunicació amb els convidats, l’actitud a la taula i la uniformitat, és a dir, la capacitat de fer que l’experiència dels comensals hagi estat inoblidable.

A partir d’aquestes premisses, els 40 membres del jurat distribuïts per les taules han valorat de forma objectiva (puntuant de l’1 al 5 de forma individual) l’actuació de cada concursant. La seva valoració representava el 80% del total, mentre que la de la resta de convidats representava el 20%.

El president de la DO Cava, Javier Pagés, ha dit que “aquesta nit ha estat una oportunitat immensa per demostrar de què és capaç el Cava. Mostrar la seva versatilitat gastronòmica, la seva capacitat d’harmonitzar i encalçar tots els plats que se li presenten, d’acompanyar taules més enllà del brindis i de generar trobades fins a convertir-les en inoblidables”. Pagès també ha remarcat l’èxit de convocatòria i la demostració d’unitat del sector. “Junts, tot és possible”, ha matisat.

També et pot interessar

Comentaris