El vi novell torna aquest dilluns al mercat coincidint amb la diada de Sant Martí

Imatge la passada edició del vi novell que se celebra al Palau Robert. FOTO: INCAVI
11/11/2019 - 09:01h

Enguany s’han sumat a aquesta activitat de promoció nou cellers de diferents DOs, tres dels quals són elaboradors amb seu al Penedès

Coincidint amb la diada de Sant Martí, aquest dilluns arriba al mercat el vi novell 2019. Aquest producte de temporada i de producció limitada només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda el gust del raïm i que és ideal per acompanyar altres productes de temporada, com ara la carabassa.

A més, en ser un producte de temporada, el seu consum és molt limitat, ja que acostuma a estar disponible només fins que arriben els primers vins dels cellers, els vins joves.

Un any més, el vi novell arribarà a Barcelona en format festa de la mà dels 9 cellers que van tirar endavant la iniciativa amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per tal de mantenir viva aquesta popular tradició catalana. Com cada any, la Festa del Vi Novell se celebra el primer dissabte després de la sortida del vi. Enguany serà el dia 16 de novembre, de les 12 del migdia a les 8 del vespre als jardins del Palau Robert.

Els assistents podran tastar els vins novells amb denominació d’origen dels 9 cellers participants i promotors d’aquesta iniciativa. Els elaboradors penedesencs que seran a la festa seran la Cooperativa La Granada, Covides i Maset.

També et pot interessar

Comentaris