El sector del vi, a debat

22/10/2019 - 21:52h

El 3 de Vuit i Penedès Televisió han organitzat per aquest dijous un debat que posarà sobre la taula el present i el futur de viticultors i elaboradors

El 3 de vuit i Penedès Televisió han organitzat per aquest dijous al vespre un debat per parlar sobre el present i el futur del sector vinícola. La verema d’enguany ha estat complicada. La baixada del preu del raïm ha generat tensió entre els elaboradors i els viticultors del Penedès, i de la resta del país. Amb ells volem parlar sobre què els ha portat fins aquí i, sobretot, com poden sortir-ne.

El debat, que es podrà seguir en directe per Penedès Televisió a partir de dos quarts de 9 del vespre, portarà per títol “El sector del vi, a debat. Hem collit, i ara què?”. Es farà a Vinseum i tindrà com a eix central una taula rodona amb la participació dequatre ponents.

Els que hi intervindran seran l’Eudald Planella, viticultor i membre d’Unió de Pagesos (i un dels artífexs de les mobilitzacions dels agricultors quan es va fer pública la rebaixa del preu del raïm); elRamon Giró, propietari de les caves Jaume Giró i Giró de Sant Sadurní i actualment president de la delegació de la Cambra de Comerç a l’Alt Penedès; la Marta Milà, gerent del celler Mas Comtal d’Avinyonet des de fa 27 anys; i, finalment, el Ton Mata del celler Recaredo, i copresident de la marca coŀlectiva Corpinnat, que actualment integren 9 cellers.

A més, al llarg de l’acte es podran escoltar a través de vídeo les opinions d’algunes persones rellevants en el sector del vi, com el ditrector general de l’INCAVI, Salvador Puig o el president de la DO Penedès, Joan Huguet.

També et pot interessar

Comentaris