La FEGP diu que la sentència dels líders del procés s’ha d’interpretar en clau de país

Neus Lloveras és l’actual presidenta de la FEGP. FOTO: ACN
14/10/2019 - 19:48h

L’associació empresarial demana que les protestes que es derivin de l’anunci de les condemnes siguin “pacífiques” i es facin amb respecte

Al llarg d’aquest dilluns s’han anat succeint les reaccions a la sentència del Tribunal Suprem, que condemna els líders del procés a penes d’entre 13 i 9 anys de presó. La darrera entitat que s’ha manifestat sobre aquest tema ha estat la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), des d’on han expressat la seva “preocupació” per la sentència.

“L’abast del veredicte, més enllà del que representa per a les persones que han estat objecte de la sentència, té un significat que cal interpretar en clau de país i, tant o més, de les llibertats que en resulten qüestionades”, han dit des de la FEGP.

L’entitat, liderada per Neus Lloveras (que va ser durant uns mesos Associació de Municipis per la Independència), creu que “els conflictes de naturalesa política exigeixen solucions de caràcter polític”. En aquest sentit, consideren que “un dictamen de la judicatura mai podrà solucionar un conflicte polític, tot el contrari pot dinamitar possibles ponts de diàleg”.

Per tot això, des de la FEGP han emplaçat als partits polítics i a les institucions públiques “a reprendre la via política i posar fi a la judicialització del conflicte”.

Finalment, des de l’organització empresarial del Gran Penedès han fet una crida per tal que “les mobilitzacions de protesta que legítimament es puguin derivar com a reacció de la sentència s’ajustin en tot moment a la manera pacífica i criteris de respecte, tal com sempre s’han portat a terme”.

També et pot interessar

Comentaris