El Suprem dictamina penes de fins a 13 anys de presó per als líders del procés

Imatge dels 12 processats a la sala del Suprem el passat febrer. FOTO: ACN
14/10/2019 - 10:06h

El Tribunal condemna els líders independentistes pel delicte de sedició i desobediència, i a quatre d’ells també per malversació

El Tribunal Suprem ja ha dictat sentència per als líders del procés, amb penes de presó de fins a 13 anys. Dels 12 processats, tots han estat condemnats per sedició, i quatre d’ells també per malversació de fons.

El líder d’Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, és el que ha estat condemnat amb una pena més elavada, per ser el més alt representant del govern que ha estat jutjat. A Junqueras se li ha imposat una pena de 13 anys de presó, i els mateixos d’inhabilitació absoluta.

Per altra banda, a Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa els condemnen a 12 anys de presó, i 12 d’inhabilitació. Tots tres, igual que Junqueras, afronten les penes condemnats per sedició i per malversació de fons amb agravant per la seva quantia.

A l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell se li ha imposat una pena d’11 anys i 6 mesos de presó, i estarà inahbilitada per la poítica el mateix temps. La condemna per a Joaquim Forn i Josep Rull serà d’10 anys i 6 mesos de presó i inhabilitació, mentre que la de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart serà de 9 anys de presó i 9 d’inhabilitación absoluta.

Les penes per als exconsellers Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, tots tres en llibertat, seran de 10 mesos de multa amb una quota diària de 200 euros (en total, 60.000 euros) , i un any i 10 mesos d’inhabilitació especial. A ells els han condemnat per un delicte de desobediència.

També et pot interessar

Comentaris