És l’hora del cava

El Cavatast acull cada any més de 30.000 visitants. FOTO: Ajuntament.
04/10/2019 - 11:05h

Sant Sadurní celebra aquest cap de setmana la 23a edició del Cavatast

Fa mesos que el Penedès debat sobre la necessitat de reformular el sector vinícola. Cada dos per tres apareixen noves propostes que prometen ser la solució definitiva per a una crisi que fa anys que dura i, fins ara, ningú ha sabut arreglar. Malgrat tot, però, el territori manté intactes les seves ganes de promocionar-se, de cridar ben alt al món que al Penedès s’elaboren alguns dels millors vins i caves del planeta.

Les mostres de producte han estat els darrers anys una de les vies més factibles per aconseguir aquesta difusió. I la feina s’ha fet bé. El Penedès s’ha convertit en una de les zones vinícoles més visitades de l’Estat espanyol, i els productes que aquí s’elaboren són a la taula de milions de consumidors.

Lluny de conformar-se amb el que s’ha assolit, però, els elaboradors del territori i les administracions segueixen apostant per les fires de proximitat –aquelles en què és el mateix productor qui t’explica què tastes– com una bona eina per donar a conèixer la feina que es fa a les vinyes i als cellers del Penedès. Una de les més longeves és el Cavatast.

La mostra que organitza la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sant Sadurní compleix enguany 23 anys i ho fa incloent noves propostes que la facin més atractiva per als més de 30.000 visitants que la mostra de caves i gastronomia rep cada any.

Aquest 2019, més que mai, el Cavatast té com a repte reivindicar el cava com una bona opció per al territori. Com una bona opció per als elaboradors, però també per als pagesos, que reclamen millores en el sector perquè tothom es guanyi la vida. Mentre la solució definitiva arriba, ara és l’hora del cava.

També et pot interessar

Comentaris