ERC titlla de “provocació” els militars bevent en un bar de Vilafranca

Un moment de la roda de premsa d’ERC a Vilafranca
30/09/2019 - 20:14h

El partit vilafranquí titlla “d’inoperant” el govern de Pere Regull i demana una declaració institucional

El grup d’ERC de Vilafranca i comarca ha fet una roda de premsa aquest dilluns a la tarda a pocs metres del bar on dissabte un grup de militars va provocar la sorpresa i indignació de molta gent en beure cerveses en una terrassa amb les armes llargues a terra.

Els republicans han titllat el fet de “provocació dels militars a pocs dies que es conegui la sentència dels presos polítics” i han lamentat que el govern de Vilafranca, liderat per l’alcalde Pere Regull, “no donés explicacions ni donés senyals de calma a la població. Com sempre, ha estat inoperant i no ha sabut reaccionar a una clara provocació. El regidor de seguretat ciutadana no ens va respondre fins 24 hores després i creiem que podria haver enviat la Policia Local o els Mossos d’Esquadra per veure què passava”.

Per la portaveu d’ERC, Mònica Hill, els fets de dissabte són “intolerables” i formen part de l’estratègia d’acció que l’Estat té cap a Catalunya en aquests moments. També ha criticat el tinent d’alcalde Francisco Romero (PSC) per no haver demanat explicacions immediates “a la delegada del govern, que també és socialista i deu tenir fil directe”.

El regidor vilafranquí Pere Sàbat ha apuntat que el govern de Vilafranca s’havia quedat “mut” durant les primeres 24 hores i ha anunciat que demanaran en les properes hores una declaració institucional de tots els partits de l’Ajuntament que vulguin condemnar els fets. A més a més també ha recordat que ERC ha demanat que la Ministra de Defensa comparegui per donar les explicacions oportunes.

Durant la roda de premsa, també ha parlat l’alcaldessa de Gelida i diputada, Lluïsa Llop, i la diputada Rut Ribas, que han condemnat l’actitud dels militars, han exigit explicacions i han demanat, de nou, la dimissió immediata de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a qui han acusat “de ser incapaç de garantir els drets fonamentals de la població catalana”.

També et pot interessar

Comentaris