Defensa investigarà els militars que bevien alcohol en un bar de Vilafranca

El grup de militars bevent alcohol en un bar davant del Mercadona de la Girada
Judit Benages
29/09/2019 - 13:13h

El 3d8 ha confirmat amb el Ministeri de Defensa que eren militars i no descarten que fossin els que estaven fent maniobres a Olèrdola

Aquest dissabte es va fer viral a les xarxes socials diverses imatges on es podien veure una setantena d’homes vestits de militars fent la compra al Mercadona del barri de la Girada de Vilafranca i bevent cervesa a la terrassa d’un bar de davant del supermercat, amb les armes llargues a terra, cosa que va causar l’estupefacció i sorpresa de tothom que els va veure en persona o que va veure la fotografia .

Durant tot el dia van córrer tot tipus de rumors, sobretot el que apuntava que es tractava d’un comiat de solter. Però aquest diumenge al matí el 3d8 ha pogut confirmar que no es tractava d’un comiat de solter, sinó que era un grup de militars que es van desplaçar a Vilafranca a comprar i a prendre alguna cosa en una terrassa. El Ministeri de Defensa ha comentat al 3d8 que no vol donar detalls al respecte però que “investigaran” els fets per poder donar la resposta adequada quan sigui el moment. El Ministeri de Defensa no descarta que puguin ser els militars que sovint fan maniobres a Olèrdola.

Per part de l’Ajuntament de Vilafranca, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha declarat al 3d8 que demanaran explicacions “per enviar més de cent soldats amb equipament de feina i armament per Vilafranca sense haver-ho posat en coneixement de Mossos i autoritats. S’aportaran fotografies d’aquests militars armats consumint en un bar i passejant amb les armes per un supermercat”.

“Aquests fets s’havien d’haver notificat abans i per tant demanarem responsabilitats a qui pertoqui”

Pere Regull, alcalde de Vilafranca
PUBLICITAT

Segons Regull “habitualment hi ha algunes companyies que fan maniobres a la zona d’Olèrdola i Font-rubí i fan els preavisos corresponents. En aquest cas ha estat diferent ja que no s’ha avisat a ningú i, lògicament, un grup de gent amb armament per la ciutat genera inquietud”. “Aquests fets s’havien d’haver notificat abans i per tant demanarem responsabilitats a qui pertoqui” assegura l’alcalde.

L’enrenou que van generar les imatges va fer que fins i tot algún destacat líder polític en fes piulades a Twitter demanant explicacions, com ara el diputat d’ERC Gabriel Rufián o el senador d’EH Bildu Jon Iñarritu.

També et pot interessar

Comentaris