Les maniobres militars a Olèrdola van acabar dijous

El grup de militars bevent alcohol en un bar davant del Mercadona de la Girada
30/09/2019 - 12:24h

Des de l’Ajuntament del municipi asseguren que els militars del bar de Vilafranca no eren del destacament que havia estat a Olèrdola fins feia dos dies

L’Ajuntament d’Olèrdola ha explicat aquest dilluns al matí al 3d8 que els militars que bevien alcohol en una terrassa d’un bar de Vilafranca amb les armes llargues a terra no eren del desplegament que havia estat fent maniobres a Olèrdola fins feia dos dies.

Segons ha explicat al 3d8 el govern d’Olèrdola, un grup de militars havia estat en una finca del municipi fent maniobres i així se’ls hi havia notificat.

La proximitat de les dates en les quals la Legió i el destacament d’Olèrdola s’han mogut pel Penedès va generar una certa confusió i fins i tot fonts oficials van confirmar a aquest mitjà que entre els militars del bar de Vilafranca n’hi havia del destacament d’Olèrdola.

Per altra banda l’Exèrcit de Terra ha enviat un comunicat on explica que es tractava d’un grup que tornava de França cap a Ronda (Andalusia) i que van parar a Vilafranca per l’obligatorietat dels conductors de fer una parada. Tot i que en el comunicat asseguren que la parada va ser d’11.45 a 12.20, als militars se’ls va veure entrant al Mercadona de la Girada a les 11.30.

A partir d’aquí, diu l’Exèrcit, el grup va baixar a comprar una mica de menjar carregat amb les armes mentre els autobusos paraven al costat del supermercat i, després, part del personal, es va dirigir a un bar.

El comunicat assegura que els fusells “no portaven munició” i que, tot i que l’habitual en les parades tècniques és que les armes es quedin als autocars (amb vigilància), en aquesta ocasió es va donar l’ordre de desembarcar amb les armes ja que els autobusos s’havien de desplaçar a un altre lloc durant el temps que durava la parada.

L’Exèrcit assegura que, tenint en compte que en una de les fotografies es veuen els militars bevent cervesa, s’ha obert una investigació per aclarir els fets “i depurar possibles responsabilitats disciplinaries, en cas que n’hi haguessin”.

Cal tenir en compte que, segons l’article 7.19 del Règim Disciplinari de les Forces Armades, es considera una falta greu “consumir begudes alcohòliques durant un servei d’armes o portant-les o durant exercicis o operacions”.

També et pot interessar

Comentaris