L’incident dels militars armats bevent cervesa a Vilafranca arriba a Madrid

Una de les imatges virals del 2019 va ser un grup de militars uniformats i armats bevent alcohol a Vilafranca
30/09/2019 - 16:12h

Tres partits han demanat la compareixença de la ministra de Defensa en funcions

Tres grups parlamentaris a Madrid, els catalans JxCat i ERC i la formació de l’esquerra aberzale Bildu, han demanat aquest dilluns la compareixença de la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, a la Diputació Permanent arran de l’incident d’uns militars que aquest cap de setmana han estat vistos bevent cerveses amb les seves armes al terra, en un bar de Vilafranca del Penedès.

Com va apuntar el 3d8 com a primer mitjà de comunicació que s’en va fer ressò, aquest diumenge al migdia, el mateix ministeri de Defensa ha anunciat que investigarà l’incident

Els tres grups polítics volen saber perquè hi havia membres de l’exèrcit espanyol armats bevent alcohol.

Per la seva banda, JxCat també ha presentat una bateria de preguntes al govern espanyol sobre aquesta qüestió. Concretament, el partit nacionalista vol saber quines mesures es prendran i si l’executiu que presideix Pedro Sánchez en funcions fins a les properes eleccions generals convocades per al 10 de novembre es planteja modificar el sistema de controls d’alcoholèmia dels militars.

D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha apuntat que tenia coneixement de la presència d’un grup de militars fent maniobres al municipi, com fan en altres ocasions, però que el destacament va marxar dijous.

Per tant, tot i que s’havia apuntat la possibilitat que es tractés dels mateixos soldats els que van protagonitzar l’incident de dissabte al barri de la Girada de Vilafranca, no hi tenen res a veure.

També et pot interessar

Comentaris