Junqueras i Romeva fan costat als pagesos amb un article al 3d8

Els pagesos són a l’equador de la verema. FOTO: Maria Rosa Ferré
20/09/2019 - 12:05h

Els dos polítics envien des de la presó de Lledoners una carta en solidaritat amb els viticultors per la crisi del preu del raïm

Mentre els viticultors penedesencs estan embrancats encara amb la verema, continua obert el debat sobre el preu del raïm. Aquesta setmana, diverses veus s’han sumat a la polèmica, expressant totes el suport a les reivindicacions dels pagesos.

Dues de les més destacades han estat les dels polítics Oriol Junqueras i Raül Romeva, que des de la presó de Lledoners han enviat una carta exclusiva per al 3d8 en solidaritat amb el sector.

Els republicans, però, no han estat els únics que els darrers dies s’han referit a aquesta qüestió. Pere Parera, un dels viticultors històrics de la comarca, també s’ha afegit al debat amb una entrevista en aquest setmanari on fa referència a diversos problemes que afecten el sector i que moltes vegades se silencien.

Un dels més coneguts és l’anomenat tràfic de paper, que permet als viticultors que no assoleixen la producció màxima marcada per una hectàrea de vinya vendre la resta de quilos a un altre pagès, moltes vegades de denominacions foranes.

D’altra banda, per primera vegada, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, s’ha referit a la crisi del preu del raïm acusant el sobiranisme d’haver “polititzat” el sector del cava i atribuint els problemes que viuen els productors de raïm a l’independentisme. Planas ha respost així a una intervenció de la diputada d’ERC al Congrés Carolina Telechea sobre la situació política a Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris