El Consell Regulador del Cava, enmig de la seva verema més sostenible

Els verificadors de la DO Cava es desplacen amb vehicles elèctrics. FOTO: DO Cava
17/09/2019 - 15:41h

La DO Cava augmenta el nombre de verificadors, i incorpora una app per transmetre en temps real l’entrada de raïm al celler

El Consell Regulador del Cava ha apostat aquesta verema per incorporar millores tecnològiques i sostenibles amb l’objectiu de supervisar els estàndards de garantia i traçabilitat del Cava. En aquest sentit, s’ha ampliat de manera significativa el nombre de verificadors que s’encarreguen de certificar la qualitat del raïm, que han passat de ser 28 a 70.

Segons el Secretari General de la DO Cava, Alexandre Comellas, “aquests verificadors s’encarreguen de comprovar l’entrada del raïm a bodega, el seu origen i el compliment de requisits de qualitat recollit al plec de condicions de la D.O. Cava”.

A més, el Consell Regulador del Cava ha llançat una aplicació mòbil dissenyada específicament per què els verificadors de la verema del Consell Regulador puguin transmetre en temps real les corresponents dades d’entrada de raïm als cellers.

La posada en marxa d’aquesta aplicació permetrà que, davant d’una situació anòmala, els inspectors del Consell Regulador puguin actuar de manera ràpida per garantir l’origen i la traçabilitat del raïm destinat al cava.

Desplaçaments sostenibles

Tanmateix, enguany la DO Cava ha posat a disposició dels verificadors cinc vehicles 100% elèctrics per cobrir la majoria dels seus desplaçaments. Comellas ha explicat que la mesura “suposa cobrir aproximadament el 60% dels trajectes realitzats pels verificadors durant la verema i l’estalvi del 50% dels costos de desplaçaments pel Consell Regulador”.

Una iniciativa de caràcter ambiental impulsada gràcies a l’acord de col·laboració del Consell Regulador i l’empresa de Vilafranca del Penedès MEC Carsharing i Nissan para evitar les emissions de residus de gasos d’efecte hivernacle i d’emissions contaminants d’aquests desplaçaments.

També et pot interessar

Comentaris