Els Premis Vinari ja han decidit els vins que guardonaran a Vilafranca

Panell de tastadors dels Premis Vinari al Celler de Rubí
15/09/2019 - 11:39h

La gala final tindrà lloc l’11 d’octubre a l’Auditori i es premiaran vins i cellers en 12 categories

Els 25 tastadors dels Premis Vinari ja han decidit quins seran els vins i els cellers que es reconeixeran a la gala de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el pròxim 11 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca.

Com és habitual, el tast final dels premis s’ha fet aquesta setmana al Celler de Rubí, on s’han degustat els 266 vins finalistes del concurs. Enguany, en què se celebra la setena edició del certamen, s’han tornat a superar les 900 mostres rebudes, de més de 260 cellers d’arreu del país, xifra que suposa un nou rècord per als Vinari.

Ester Bachs, directora tècnica dels premis, ha declarat: “Cada any notem certes tendències que es van descobrint. Per exemple, ara trobem més vins procedents d’agricultura ecològica, projectes amb vinificacions diferents i que aporten més sensacions aromàtiques. Per exemple, podem trobar vins blancs que passen per àmfores o ous de ciment, a més de les tradicionals tines de roure”.

A més, Bachs també ha destacat el creixent ús de varietats locals en l’elaboració de vins “que respecten el territori i la tradició vitivinícola del nostre país: xarel·los, sumolls, garnatxes o trepats, entre d’altres”.

També et pot interessar

Comentaris