La Confraria no nomenarà enguany ambaixadors del Cava

Acte de nomenament dels germans Torres com a Ambaixadors del Cava. FOTO: RITA LAMSDORFF
13/09/2019 - 10:15h

Amb el recanvi a la junta directiva de l’entitat s’ha obert un període de reflexió per definir com ha de ser el futur de l’associació, i de la seva activitat

Enguany no hi haurà Setmana del Cava a Sant Sadurní, tal i com sempre l’hem conegut. La Confraria ha decidit no organitzar, de moment, la que hauria estat la 38a edició d’aquesta festa, que al llarg de la seva història ha coronat reines, nomenat ambaixadors i investit confrares arreu del món. Eduard Sanfeliu, president de l’entitat des del passat mes de març, ha confirmat al 3d8 que la Confraria ha pres aquesta decisió en un any de “reflexió” en què l’entitat s’ha marcat com a objectiu replantejar quin ha de ser el seu paper dins el sector.

La decisió de la Confraria arriba en un any de canvis, no només dins l’entitat, sinó també al Consell Regulador del Cava, que sempre ha estat una de les principals fonts de finançament de la Setmana del Cava. “Estem a mitjan setembre, i el conveni amb el Consell Regulador encara no està signat, però hi estem treballant”, ha explicat Sanfeliu.

A més de la necessitat de reflexionar sobre el model d’actuació que ha fet servir la Confraria les darreres dècades, el seu president també ha fet referència a l’estat en què es troba el sector vinícola –amb la crisi del preu del raïm com a teló de fons– com un motiu més per no organitzar cap gran festa. “Enguany no tocava fer una gran festa a la plaça de la Vila. Hem de ser solidaris amb la situació”, ha reconegut Eduard Sanfeliu.

Malgrat que la Confraria ha decidit mantenir enguany algunes de les activitats que incloïa tradicionalment la Setmana del Cava, el que ja és segur que no es farà és el nomenament dels ambaixadors del Cava. L’entitat va crear fa tres anys aquesta nova figura en substitució de la Reina del Cava per la polèmica que va aixecar la coronació entre alguns grups polítics, que van titllar l’acte de sexista.

L’any passat van rebre el reconeixement els germans Sergio i Javier Torres, xefs i conductors del programa de televisió Torres en la cocina. Malgrat l’expectació que aixequen els bessons cuiners, el cert és que l’acte no va tenir l’acollida que havien tingut un temps enrere les coronacions de la Reina del Cava, que omplien la plaça de la Vila. “No descartem de cara al futur crear alguna figura perquè porti el nom del cava arreu, però encara no hem definit com volem que sigui”.

Actes previstos
El que sí que és clar és que coincidint amb el Cavatast, que es farà a Sant Sadurní del 4 al 6 d’octubre, la Confraria organitzarà diverses activitats com el Concurs d’aparadors, una de les activitats que ja incloïa la Setmana del Cava, o la Gala del Cava, en què es nomenaran els nous confrares de l’entitat. Aquesta activitat es farà enguany juntament amb els Joves Confrares, als quals “se’ls vol donar més veu en la Confraria del futur, com també a les dones”, ha dit Eduard Sanfeliu.

També es manté enguany la Cursa Solidària del Cava, prevista per al 27 d’octubre, i el Sopar Solidari del Cava, que es farà al MNAC de Barcelona el 22 de novembre. També s’estan acbanat d’ultimar els detalls de la mostra del 40è aniversari de la Confraria, que es compleix enguany, i de la presentació d’un quadre commemoratiu de l’efemèride, en homenatge a la gran col·lecció artística que acumula l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris