La DO Cava considera “deslleials” els motius de Corpinnat i la DO Penedès per crear una nova denominació

Façana de la seu del Consell Regulador del Cava a Vilafranca.
Avatar
06/09/2019 - 13:03h

El consell regulador diu que durà a terme totes les actuacions que consideri “necessàries” per defensar els interessos dels viticultors i els cellers de la DO Cava

La Denominació d’Origen Cava ha estat la primera institució que ha reaccionat a l’anunci de la DO Penedès i Corpinnat de què volen impulsar una nova denominació d’origen pels escumosos dels Penedès. A través d’un comunicat de premsa, el consell regulador lamenta que els cellers que participen en aquest projecte “hagin pres la decisió d’autoexcloure’s del procés de renovació que s’està realitzant en el si de la DO i que té com a objectiu reestructurar el Cava per adaptar-lo als nous reptes presents i futurs als quals s’enfronta”.

Des de la DO Cava han recordat que treballen en la redacció d’un Pla Estratègic, i un dels punts que inclourà és la zonificació del territori, a més de la segmentació dels productes la garantia de qualitat i la promoció. “Tot això amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat del territori”, expliquen. “Durant els últims mesos, aquest procés de canvi que s’ha iniciat ha estat lleial amb tot el sector, públic i transparent per part de la DO CAVA i els seus membres. En tot moment, els cellers de Corpinnat van tenir l’oportunitat de participar en aquest procés de refundació”, apunta el consell. “No obstant això, les manifestacions abocades per Corpinnat i Clàssic Penedès al 3d8 per justificar la creació d’una nova DO són ​​profundament deslleials”, han denunciat.

PUBLICITAT

Des de la DO Cava es mostren sorpresos amb el “secretisme” amb què s’han dut a terme les negociacions per crear una nova DO “que té com a únic objectiu suplantar la DO Cava i adaptar-se a les necessitats específiques dels nou cellers de Corpinnat, contradient les seves pròpies manifestacions públiques de diàleg”, han criticat, i han afegit que el consell “sempre estat obert i receptiu al diàleg constructiu amb l’objectiu d’aconseguir un benefici per al conjunt del sector del Cava i el seu territori. Per aquest motiu, resulta difícil comprendre l’actitud de Corpinnat i la DO Penedès en actuar en tot moment a l’esquena del sector”.

El consell regulador ha explicat que veu el procés d’evolució del sector “com una època de canvi necessari, similar a les que van travessar en el seu moment altres grans DO com Champagne o Rioja”. Una evolució que per la DO Cava “s’ha d’afrontar com una oportunitat de col·laborar conjuntament, amb l’objectiu comú de potenciar l’herència històrica del Cava i el seu territori per posicionar-se en l’àmbit internacional com una opció rellevant per al gaudi del consumidor pels seus vins escumosos de gran qualitat, llarga criança, origen mediterrani i perfecta harmonia amb el bon menjar”.

Finalment, des del Consell han deixat clar que avaluaran “totes les opcions possibles i dur a terme totes aquelles actuacions que consideri necessàries, en el marc de la defensa dels interessos dels viticultors i cellers que pertanyen al territori de la Denominació d’Origen Cava”.

També et pot interessar

Comentaris