El PSC també dona suport als pagesos en la reivindicació pels preus del raïm

Assemblea de viticultors divendres a la plaça de la vila de Vilafranca. FOTO: Maria Rosa Ferré
20/08/2019 - 10:53h

Els socialistes demanen que el govern de la Generalitat faci de mitjancer entre elaboradors i grans empreses per solucionar el conflicte

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC ha emès un comunicat en què expressa el seu suport a la reivindicació dels pagesos, davant el que els socialistes consideren “una reducció inassumible dels preus del raïm”.

Des de la formació asseguren que treballaran “per assolir la presentació de mocions a les institucions que manifestin el suport als viticultors i que reclamin l’articulació d’espais per abordar la situació, amb la participació dels principals actors i institucions”.

Els socialistes apunten que volen aconseguir que les mocions comptin amb el màxim suport possible, “atès que considerem aquesta situació com un problema important del territori que requereix accions i un posicionament contundent de les formacions polítiques i de les institucions en l’àmbit local, comarcal i nacional”, apunta el comunicat.

En aquest sentit, des del PSC demanen que “de manera immediata” les conselleries d’Agricultura i d’Empresa “facin de mitjanceres entre els sindicats agraris i les grans empreses del sector per assolir un preu just del raïm, tenint en compte el seu cost de conreu, i que al mateix temps aquesta interlocució abordi des d’un punt de vista estratègic el problema existent a les nostres comarques”.

“Una vegada més, volem manifestar que la pagesia és clau en allò que és i representa el Penedès, així com una activitat essencial per al sector del vi i el cava que caracteritza i dinamitza el nostre territori”, han conclòs els socialistes.

També et pot interessar

Comentaris