Corpinnat també fa costat als pagesos en el conflicte pel preu del raïm

Representants dels nou cellers que integren Corpinnat.
19/08/2019 - 16:49h

Els nou cellers que integren la marca col·lectiva pagaran aquesta collita a partir de 65 cèntims per cada quilo de raïm als seus proveïdors

Els nou cellers que integren la marca col·lectiva Corpinnat són els darrers que s’han pronunciat sobre el conflicte pel preu del raïm, posant-se al costat dels viticultors. Els membres d’aquest col·lectiu pagaran aquesta verema a partir de 65 cèntims per quilo de raïm als pagesos, complint així una de les regles de joc que van establir quan es va crear la marca.

Des de Corpinnat consideren que “una retallada unilateral de preus d’aquesta magnitud no només atempta contra el principal sector econòmic de la comarca, la pagesia, sinó que posa en perill el futur de centenars de famílies i el del conjunt del territori”.

Per això, a través d’un comunicat de premsa han instat a totes les parts implicades en aquesta crisi que els darrers dies afecta el Penedès a “fer un esforç per trobar una solució que permeti resoldre aquest conflicte amb la dignitat que reclamen i mereixen els viticultors”.

La marca col·lectiva també s’ha referit a la resta de cellers del territori, emplaçant-los a què independentment de la DO a la qual estiguin adscrits, “mantinguin la millora en la política de preus d’anys anteriors i no es deixin portar per l’oferta a la baixa de grans productors”

També et pot interessar

Comentaris