Junts x Cat acorda mesures de suport als pagesos després d’una reunió “pujada de to” amb elaboradors i viticultors

El president del CCAP, Xavier LLuch, va impulsar la trobada del sector vinícola amb la consellera Budó.
19/08/2019 - 15:30h

Alguns alcaldes del Penedès es van trobar dissabte amb la consellera de Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, per parlar dels preus del raïm amb pagesos i cellers

Junts per Catalunya s’ha sumat al suport que estan rebent els pagesos des de diversos col·lectius per la crisi del preu del raïm. La formació ha expressat la seva posició després de la reunió que alguns alcaldes del territori van mantenir dissabte amb la consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, que es va allargar més de quatre hores.

Fonts coneixedores de la trobada han explicat que el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP), Xavier Lluch, va ser qui la va impulsar, i va comptar amb representants del sector de la pagesia, i també dels cellers a qui acusen d’haver encetat la polèmica abaixant els preus de la collita. Tal com han apuntat, la reunió va ser “pujada de to”.

A la trobada, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Subirats, Pere Pons, de l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i del diputat al Parlament de Catalunya, Eduard Pujol, es va acordar la creació d’un grup de treball conjunt entre les conselleries de Presidència, d’Empresa i d’Agricultura per tal d’arribar a un acord pel preu del raïm.

D’aquest equip de treball també en formarien part el propi govern, Cevipe, Freixenet i Codorniu, els sindicats Unió de Pagesos i JARC, i el i òbviament el president del CCAP, com a impulsor d’aquesta primera convocatòria.

Moció conjunta als ajuntaments

Mentre aquesta trobada no arriba, la secció penedesenca del PDeCAT, a través d’un comunicat de premsa, ha explicat que vol impulsar una moció als ajuntaments i consells comarcals de la vegueria per donar suport a la pagesia del territori en la seva reclamació d’uns preus justos per aquesta collita.

Tal com han apuntat des de Junts per Catalunya del Penedès, per ells “el pagès és un actor imprescindible per conservar el paisatge i la identitat penedesenca”.

A la moció, Junts per Catalunya, demana la constitució d’una taula de treball amb les conselleries d’Agricultura i d’Empresa, el sector empresarial del Cava i els sindicats pagesos i els representants del territori “per tal d’afrontar els reptes de present i de futur del sector i del Penedès”, han dit.

“La funció del pagès és estructural, des de la seva feina al camp, les seves tradicions, la seva funció ordenadora i conservadora del paisatge, i la seva funció en el desenvolupament de l’Enoturisme, un sector turístic estratègic pel Penedès”, han explicat des de la formació política.

Des de Junts de Catalunya del Penedès es mostren disposats a consensuar la moció amb la resta de formacions polítiques del territori per tal de fer un front comú del Penedès respecte a aquesta problemàtica.

És per tot això que des de la formació de Junts per Catalunya del Penedès proposaran a totes les seves seccions locals de la Vegueria que impulsin aquesta moció.

També et pot interessar

Comentaris