Marimar Torres llança a Espanya el seu primer rosat californià, Rosaleda

Familia Torres, Marimar State, Rosaleda, Rose Pinot Noir, Doña Margarita Vineyard
Judit Benages
05/08/2019 - 12:18h

El vi completa la gamma de vins de Marimar Estate formada per set referències monovarietals de pinot noir, chardonnay i albariño

Rosaleda és el primer vi rosat que elabora Marimar Torres a Califòrnia, un delicat pinot noir el nom del qual evoca les fragants notes florals que desplega a la copa. De producció molt limitada, aquest vi arriba a Espanya amb l’anyada 2018 – la primera anyada es va destinar exclusivament a socis del Club Marimar – i completa la selecta gama de vins de Marimar Estate formada per set referències monovarietals de pinot noir, chardonnay i albariño.  

Rosaleda 2018 neix de la petita vinya ecològica Doña Margarita, anomenada així en honor a la mare de Marimar i situada a Sonoma Coast, a deu quilòmetres de l’Oceà Pacífic. La proximitat del mar contribueix al bon desenvolupament de la pinot noir, gràcies a les brises fresques i boires marines. L’alta densitat de la vinya resulta en baixos rendiments que requereixen una intensa mà d’obra, però al mateix temps, gràcies a això, els raïms adquireixen un major equilibri i concentració, així com aromes més refinades i elegants.

Com tots els vins de Marimar, aquest també és un vi d’extremada finor i elegància. Ha estat elaborat amb delicadesa; després d’un suau premsat dels raïms sencers, el vi fermenta amb el llevat procedent de la pròpia vinya en dipòsits d’acer inoxidable a baixa temperatura. D’un rosa pàl·lid, és atractiu i fragant, amb aromes que recorden en nas a maduixes silvestres, i mostra una bona acidesa i certa mineralitat. En boca, és persistent i la fruita es barreja amb notes florals de pètals de rosa.

Rosaleda és un dels primers vins a incorporar el Certificat de Sostenibilitat de Califòrnia, atorgat per la California Sustainable Winegrowing Alliance, que contempla no només les pràctiques orgàniques sinó l’ecosistema creat a tota la propietat, combinant l’eficiència econòmica, equitat social i equilibri ecològic.

També et pot interessar

Comentaris