Protesta laboral pel tancament de la planta d’Hydro a Santa Oliva

La protesta a la planta d’Hydro a Santa Oliva. Foto: Marc Guitart
11/07/2019 - 19:01h

La mesura afecta 120 treballadors juntament amb els de les instal·lacions de la multinacional d’alumini a Pinto (Madrid)

Un grup de treballadors de la planta que la multinacional Norsk Hydro té al polígon industrial l’Albornar de Santa Oliva s’ha concentrat aquest dijous al migdia en protesta pel tancament que l’empresa que es dedica al lacat d’alumini, sobretot per al sector de l’automoció, els ha anunciat per a finals d’any.

Tanmateix, el mes d’agost ja hi podria haver els primers acomiadaments en unes instal·lacions que van obrir l’any 2001 i que compten amb una vuitantena de treballadors. Hydro té 747 treballadors en una desena de centres d’arreu de l’Estat i ha anunciat que tancarà la planta de Santa Oliva i la de la població madrilenya de Pinto, amb un total de 120 treballadors afectats.

Segons l’empresa, les dues plantes es troben un 50% per sobre de la seva ocupació real i són poc competitives davant d’altres companyies amb preus molt agressius pel que fa al sector del lacat de l’alumini. La productivitat de les dues instal·lacions que Hydro vol tancar es repartiria entre les altres dues plantes que l’empresa té a Catalunya, a la Selva del Camp i a la Roca del Vallès, i a la comunitat de Navarra. Això podria suposar una setantena de treballadors, diu la firma.

Desmentiment del comitè
Des del comitè d’empresa, a través de la seva presidenta, Montse Martos, i l’advocat, Christian Navarro, que avui dijous s’han reunit amb l’empresa i traslladaran les converses als treballadors en una assemblea prevista per aquest divendres, es nega que l’empresa tingui dificultats econòmiques que puguin justificar un possible tancament de les fàbriques de Santa Oliva i Pinto.

En aquest sentit, Navarro ha explicat que “fa menys d’un any, per força, es va instaurar un tercer torn de treball; és a dir, faltava gent. I ara tanca”. “Els treballadors són testimonis de la cobdícia de l’empresa, sanejada i que guanya milions d’euros, però que decideix guanyar-ne més i no l’importa acomiadar 120 treballadors sense motiu”.

El mateix advocat també ha apuntat que Hydro es va gastar entre els mesos de maig i juny 30.000 euros per contractar personal a través d’empreses de treball temporal (ETT) i “ara diuen que sobra gent”.

Montse Martos, al seu torn, tem que les condicions per un possible trasllat dels treballadors de Santa Oliva no siguin bones i acabin amb l’acomiadament efectiu dels empleats.

També et pot interessar

Comentaris