“Els autònoms tenen nous reptes que alhora són oportunitats per incrementar la seva competitivitat”

Elisabeth Bach durant la seva xerrada al Vendrell. (Foto: PIMEC Baix Penedès)
12/02/2024 - 13:00h

Elisabeth Bach, presidenta de PIMEC Autònoms, va participar aquest dijous en un acte a la seu de PIMEC Baix Penedès al Vendrell.

PIMEC Autònoms i PIMEC Baix Penedès, en col·laboració amb la Gestora de Gremis del Baix Penedès, van analitzar aquest dijous les perspectives i tendències econòmiques i de mercat que afectaran el col·lectiu d’autònoms durant l’any 2024. Ho van fer en un acte celebrat a la delegació de PIMEC al territori, al qual hi van assistir una trentena de persones, amb l’objectiu d’exposar les oportunitats i eines que poden ajudar les persones autònomes a afrontar els possibles reptes d’enguany.

La jornada va comptar amb la presència del president de PIMEC Baix Penedès, Enric Llorens, que va expressar que “aquesta trobada ens servirà per posar-nos al dia de les previsions de futur, les novetats legals més rellevants i els reptes i oportunitats que tenen les persones autònomes”.

La presidenta de PIMEC Autònoms, Elisabet Bach, va explicar que “hi ha elements que estan en transformació, com la tecnologia i la sostenibilitat, que alhora esdevenen reptes i oportunitats de negoci per als autònoms que poden incrementar la seva competitivitat”. Bach va manifestar que gràcies al desenvolupament digital i sostenible han sorgit nous serveis, materials i models de negoci que “es poden aprofitar per diferenciar-se de la competència i definir nous llocs de treball”.

En aquest sentit, la presidenta de PIMEC Autònoms també va voler constatar algunes de les problemàtiques actuals del col·lectiu de persones autònomes com “la manca de perfils professionals adaptats a les necessitats reals del mercat de treball, els costos de personal i les implicacions emocionals que suposa mantenir un negoci propi”.

Un dels temes que també es van tractar en l’acte és el benestar de les persones autònomes. Elisabet Bach va expressar que “hem de tenir en compte com afecten algunes problemàtiques en el benestar físic i emocional del col·lectiu, ja que els autònoms tenim la voluntat de donar continuïtat al negoci, però si fallem, el nostre negoci falla i no tenim recanvi”. Per això, Bach va recordar que des de PIMEC Autònoms s’han celebrat tres jornades amb l’objectiu de donar eines als autònoms per millorar el seu benestar físic i emocional i la seva alimentació.

Durant la trobada, la patronal d’empresaris del Baix Penedès també va exposar alguns canvis en normatives que afecten els autònoms, com són el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), la llei antifrau i la nova llei Crea i Creix, a més de les previsions econòmiques del 2024 i la tasca institucional de PIMEC en la defensa i el suport del col·lectiu de persones autònomes.

També et pot interessar

Comentaris