Dues produccions amb segell penedesenc triomfen al festival Oenovideo

Un moment de la gravació del documental de Pep Puig, a la dreta de la imatge. Foto: Anna Artís
20/06/2019 - 17:36h

El documental de Pep Puig “40 hectàrees” guanya el Gran Premi i “Cultivare” el Premi al Millor Treball Promocional del festival francès

Dues produccions amb el segell penedesenc han triomfat a la 26a edició del festival internacional Oenovideo de Marsella (França), amb la consecució de dos premis. D’una banda el documental de Pep Puig “40 hectàrees, la terra i el pagès” ha rebut el Gran Premi del certamen i de l’altra la producció Cultivare. La màquina natural. Making of 2018 ha rebut el Premi al Millor Treball Promocional.

L’Oenovideo és un prestigiós certamen internacional de pel·lícules sobre la vinya i el vi i els premis es van donar a conèixer aquest diumenge a la ciutat de Marsella però no serà fins l’octubre que els seus autors el recolliran físicament en una gala que es farà a París. Reconeixements honorífics que donen prestigi als treballs però que no reben cap dotació econòmica.

40 hectàrees, la terra i el pagès explica la feina d’un grup de pagesos del Penedès al llarg d’un any i vol ser un espai de reflexió sobre la seva forma de relacionar-se amb la terra. El treball de Puig parla de com els pagesos veuen el seu present i futur més immediat i reflexiona també sobre tot allò que els uneix i separa de la vella pagesia. El documental s’ha presentat en tres formats diferents amb la intenció d’arribar a diversos públics. D’una banda a través d’una exposició a la capella de Sant Pelegrí de Vinseum, a través d’una sèrie de televisió en 10 capítols emesos per Penedès Televisió i en un documental presentat a festivals de cinema de temàtiva vitivinícola i on ha estat guardonat amb els premis Vi Català 2018 i ara amb el Grand Prix Oenovideo 2019.

En el documental Pep Puig va donar veu als pagesos perquè explica, “ben poques vegades ocupen un paper protagonista quan ens referim a la vinya i el vi. Molts cops també, quan es parla del camp o del món rural la interpretació que se’n fa ve donada des de la ciutat”.
40 Hectàrees se situa de ple al Penedès però allò que es diu transcendeix aquest àmbit. Les qüestions i reflexions tenen la voluntat d’anar més enllà i de connectar amb altres maneres d’entendre el treball a la terra per més allunyades que siguin.

Cultivare. La màquina natural. Making of 2018 és una peça audiovisual dirigida per Oriol Gallart, amb guió i producció de Centset, música d’Edu Comelles i de 10 minuts de durada. Es va estrenar a la darrera edició del Most Festival de Vilafranca del Penedès, on també va guanyar el premi a Millor Treball Promocional.

La Directora General de Vallformosa, Marta Vidal; el dissenyador Rai Benach; l’artista sonor, Edu Comelles i l’artista floral, Foix Cervera seuen al voltant d’una taula, tot dinant, per recordar i reviure la seva participació en la creació de les noves etiquetes Cultivare a través d’una màquina natural. Les seves paraules s’acompanyen amb imatges del moment de la creació, des de la preparació de la màquina fins al moment de captació de sons per després fer una banda sonora única. És un document que integra la filosofia dels vins Cultivare, fer productes de màxima qualitat i acostar-se al món cultural i de l’art.

També et pot interessar

Comentaris