El sector vinícola busca fórmules per preservar la identitat del territori

FOTO: Maria Rosa Ferré
10/06/2019 - 11:04h

La plataforma Defensem la Identitat Vinícola del Penedès presenta aquest dimarts, al CIC Fassina de Sant Sadurní, un estudi amb mesures per encarar el futur de la comarca

Per encàrrec de la Plataforma Defensem la Identitat Vinícola del Penedès (DIV), un grup de professionals ha estat redactant des del mes de setembre un document que busca incidir en les bases del futur Pla Territorial Parcial de l’Alt Penedès. L’equip de treball s’ha centrat en la realització de continguts per aportar al PTP Penedès, que serà el que definirà la identitat del territori en el futur.

El document fa les seves aportacions des de cinc mirades complementàries: l’Econòmica, elaborada per l’economista Miquel Morell; la d’Infraestructures, que ha redactat l’enginyer de camins Jordi Julià; la de Paisatge, aportada per Miquel Vidal, del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola; la dels Espais oberts, apuntada per l’enginyer agrònom Ignasi Grau, i la dels Assentaments, que ha establert l’arquitecte Sebastià Jornet.

Amb les conclusions ja a la mà, la plataforma DIV ha decidit fer públics els estudis en un acte que tindrà lloc el dimarts al CIC Fassina de Sant Sadurní, i que està obert a totes les persones interessades a conèixer quin futur es presenta per al territori.

La presentació s’allargarà de les 10 del matí a les 13.20 h del migdia, hora de la cloenda. Hi intervindran diversos experts en la matèria com l’arquitecte Agustí Vilà o l’enginyer agrònom Ignasi Grau -un dels autors de l’estudi-, que detallaran el contingut del treball.

Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia.

També et pot interessar

Comentaris