“Per història, el Patí Vilafranca hauria d’estar sempre amb els millors de l’hoquei patins”

06/06/2019 - 19:13h

En el món de l’hoquei patins tothom els coneix. Són els germans Mascaró, el Jordi i el Raimon, que, des de fa deu anys, realitzen diferents tasques dins de l’staff ftècnic del Club Patí Vilafranca. Les seves converses giren sovint al voltant de l’hoquei i, com a bons germans, a vegades també tenen les seves discrepàncies, tot i que tenen una visió molt semblant del club.

Quina és la tasca que desenvolupeu dins del club?
Jordi: Passar les estadístiques de cada partit a l’entrenador. També m’encarrego de gravar els vídeos dels partits i dels rivals i porto totes les xarxes socials del club.
Raimon: Faig de delegat del primer equip i organitzo els viatges. També coordino els horaris de la base del club i m’encarrego de la pàgina web i la comunicació del club amb mitjans, ajuntament i federació, tant la catalana com l’espanyola.

Per què us vau llançar a dedicar tantes hores de la vostra vida al Vilafranca?
R.M.: De ben petits sempre ens portaven a veure el Patí. A classe tothom parlava de futbol i quan jo ho feia de l’hoquei patins, tots em miraven amb cara estranya. Quan va entrar el Quim ens va proposar d’entrar-hi i llavors ens va fer molta il·lusió.
J.M.: Recordo que anàvem a veure l’hoquei, llavors els migdies del diumenge, i després ens portaven a fer el vermut.

Les juntes directives dels clubs esportius haurien d’estar formats per pares o per persones sense vinculació familiar?
J. i R. M.: Sense cap vinculació familiar rotundament. Amb pares per entremig sempre hi ha interessos que no ajuden. Ara, també cal dir que costa molt trobar gent que s’impliqui pel club i no siguin pares. És molt més fàcil fer una junta amb gent que té aquest vincle però pel bé dels clubs seria molt millor tenir una junta neutral.
J.M.: Crec també que haurien de ser pares que hagin jugat a hoquei i coneguin aquest esport

Millors i pitjors moments que heu viscut durant aquests deu anys.
J.M. i R.M.: Ho tenim clar. Els millors, l’ascens a Areces, la victòria contra el Reus a l’últim segon que ens donava el bitllet per la final four de la CERS i la semifinal contra l’Sporting de Portugal que vam guanyar als penals. Els dolents són els descensos, -n’hem viscut dos- i la final de la CERS contra el Barcelos.

Vosaltres que heu recorregut tants pavellons, com veieu les instal·lacions esportives de Vilafranca?
J.M.: Com a ‘terrasso’ es pot dir que és de les millors que hi ha, però a nivell d’instal·lacions es podrien millorar els vestidors o la manca d’una sala de premsa, són coses que donarien més qualitat al club.
R.M.: És cert que actualment s’estan fent millores com el canvi de sostre i la il·luminació però a l’hivern fa molt de fred i a l’estiu molta calor.

El 2020 l’entitat celebra l’aniversari. Què li demaneu de regal?
J.M. i R.M.: Tornar a estar entre els grans de l’hoquei patins. Un soci de l’entitat també està gestant un recopilatori dels 50 anys del club.

Què li faria falta al primer equip?
J.M. i R.M.: El Vilafranca no té res a envejar al que puguin tenir els equips punters de l’OK Lliga i parlem d’estructura organitzativa. A nivell professional podem dir que estem entre els deu primers equips del país i en això bona part de culpa la té l’època amb Jordi Garcia a la banqueta i encara mantenim la seva herència. Ara, està clar que faria molta falta un grup d’animació que animés l’equip en els partits.

El club treballa per pujar el més aviat possible?
J.M. i R.M.: Per història, el Patí Vilafranca hauria d’estar sempre amb els millors i s’ha de tenir l’ambició per pujar. Venir a un club com el Vilafranca pot ser una pressió per als jugadors però sempre s’ha de tenir clar que som un club que aspira a retornar a l’OK Lliga.

I el futur de l’hoquei patins com el veieu?
J.M. i R.M.: S’han d’arreglar algunes coses. Estic d’acord amb el play off i penso que es pot dinamitzar l’hoquei però veig que, a nivell de jugadors, cada vegada marxen més a l’estranger i això beneficia només un club.
R.M.: Avui dia els clubs van massa per lliure i la federació també, i això no ajuda.

També et pot interessar

Comentaris