El Vijazz s’obre al món i a nous públics

Archie Shepp en un dels seus concerts. FOTO: Claire Gaillard
05/06/2019 - 13:55h

El festival programa un concert de Dàmaris Gelabert destinat al públic familiar i segueix apostant per primeres figures del jazz internacional

El Vijazz ja ha ensenyat totes les cares. Els Tastavins han donat a conèixer aquest matí els noms que inclourà la tretzena edició del festival, que se celebrarà el 5, 6 i 7 de juliol a Vilafranca.

La fira de vins, Clàssic Penedès i caves d’alta qualitat es maridarà amb un cartell musical de referència internacional. La veu nord-americana, Madeleine Peyroux, obrirà els 3 dies de festival que ja s’ha convertit en una referència dins pels amants del jazz i del vi. La plaça Jaume I tornarà a ser l’escenari talismà dels grans artistes.

A més de Peyroux, els altres grans protagonistes del Vijazz seran el saxofonista, Archie Shepp, el pianista, Monty Alexander, o el quartet d’Arturo O’Farrill & Antonio Lizana.

Una de les novetats del festival en aquest 2019 és la seva obertura a perfils més familiars, amb el concert el diumenge a l’escenari principal, de la reconeguda artista per infants Dàmaris Gelabert. Amb el seu nou espectacle És l’hora del Jazz.

També destaca enguany la presència de veus femenines, un punt en el qual Pere Pons, director del Vijazz ha volgut posar èmfasi durant la presentació d’aquest matí a la seu de Banc Sabadell a Barcelona.

“L’heterogeneïtat musical de les artistes d’enguany ens allunya de la figura típica de vocalista d’anys enrere”, ha explicat Pons. Les dones seran especialment visibles dins el cicle ‘Elles i el jazz’, que repetirà com a escenari el claustre de Sant Francesc.

Com és habitual, la música jazz es maridarà amb l’excel·lència de les referències vinícoles d’una quarantena de cellers. En aquest sentit, el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef -que enguany s’estrena al Vijazz com a líder de l’entitat-, ha destacat la rellevància d’esdeveniments com aquests “per a donar a conèixer la qualitat i potencialitat dels vins que s’elaboren al Penedès”.

Canvi d’escenari dels tastos

Una de les novetats destacades d’aquesta tretzena edició és el canvi de seu dels tastos i maridatges, que es traslladen a La Societat Principal El Casal. Una aposta que ha permès millorar les condicions acústiques i de temperatura per a realitzar els tastos de forma òptima.

Durant els 3 dies del Vijazz, s’oferiran una vintena de tastos on els vins Penedès seran els protagonistes. Una oportunitat per a conèixer les singularitats de nombroses referències penedesenques acompanyades de productes gastronòmiques d’alt nivell com pernils amb DO, foies o xocolates.

També et pot interessar

Comentaris