Cinc de les parelles finalistes del Premi Vila Viniteca són del Penedès

Avatar
29/03/2019 - 11:33h

Joan Munné i Àlex Peris, de Sant Pere de Riudebitlles i el Pla del Penedès, guanyen la 12a edició del tast per parelles

l Premi Vila Viniteca és un dels més prestigiosos que s’organitzen actualment a l’estat espanyol. Cada any són diversos centenars de parelles les que volen ocupar una de les 120 places que s’ofereixen per participar-hi. L’interès és tan alt, que enguany es van omplir en només cinc minuts.

El concurs, que ja ha arribat a la 12a edició, ha tingut enguany un marcat to penedesenc perquè els guanyadors han tornat a ser veïns de la comarca, i perquè cinc de les deu parelles finalistes són del Penedès. Joan Munné, enòleg de Raventós i Blanc, i Àlex Peris, propietari de Olives Blai Peris, veïns de Sant Pere de Riudebitlles i el Pla del Penedès respectivament, han aconseguit aquest reconegut guardó que premia amb 30.000 euros els que sumen més punts al tast. Habitualment el certamen compta amb la participació de parelles d’arreu de l’estat espanyol, i també de França.

PUBLICITAT

Aquest és el segon any consecutiu que el Premi Vila Viniteca viatja cap al Penedès, un territori on els grups de tast com l’Aula de la Vinya i el Vi fa temps que funcionen. L’any passat els guanyadors van ser Toni Carbó, de Bodega La Salada, i Ramón Jané, de Mas Candí, tots dos membres del col·lectiu de tast amb seu a Sant Pere Molanta. Aquests ja van ser segons en les edicions del 2013 i la del 2014.

A més de la primera posició del podi, en aquest certamen els tastadors penedesencs també han aconseguit enguany la tercera plaça del premi. Aquest lloc l’han ocupat Jaume Cuscó, que regenta la Vinoteca l’Àngelus de Vilafranca, i Juan Antonio García, de Vilanova, que van rebre com a premi 3.000 euros.

La resta de parelles penedesenques finalistes del Premi Vila Vinteca d’enguany han estat les formades per: Jaume Colet i Agustí Torelló Roca; Ramon Francàs i Pepe Raventós; i Carlos Martínez i Ruben Pedregosa.

També et pot interessar

Comentaris