La Nit dels Xarel·los celebra una dècada amb més cellers participants que mai

30/05/2018 - 10:32h

El restaurant El Gat Blau de Vilafranca va crear fa una dècada la Nit dels Xarel·los amb un únic objectiu: promocionar aquesta varietat autòctona del Penedès. Deu anys després, els monovarietals elaborats amb aquest raïm abunden i la iniciativa està més que consolidada entre el públic. Per això, l’establiment propietat d’Olga Guasch mantindrà enguany els elements que l’han catapultat a l’èxit, amb el vi i la gastronomia com a centre de l’esdeveniment.

La X Nit dels Xarel·los comptarà amb la participació de 15 cellers que presentaran al Claustre de Sant Francesc més d’una trentena de referències elaborades amb xarel·lo. L’activitat es durà a terme el 16 de juny, i la novetat més destacada és el canvi de tiquet per accedir-hi.

En aquesta ocasió, el públic haurà d’adquirir un forfait a un preu de 15 euros (serà tipus braçalet), que li donarà dret a tastar tots els vins que es presentaran a l’acte. A més, també inclou tres degustacions gastronòmiques, els postres i una copa de regal, obsequi de la DO Penedès, que col·labora amb la Nit dels Xarel·los des del primer any. El tiquet repetició, amb dos de tastos de gastronomia, costarà 5 euros.

Aquest any la iniciativa també comptarà amb la música en directe del conjunt vilafranquí Mediterrani Guitar By Xavi Diaz & Javi Martínez, i amb l’actuació dels Castellers de Vilafranca que intentaran fer el castell de nou que l’any passat van haver de descartar.

Els tiquets es poden adquirir anticipadament al restaurant El Gat Blau i el mateix dia de l’acte al Claustre de Sant Francesc.

També et pot interessar

Comentaris