El president Puigdemont serà investit acadèmic de mèrit aquest Vijazz

13/05/2016 - 06:34h
A falta de poc menys de dos mesos per celebrar el seu desè aniversari, el Banc Sabadell Vijazz ja ha revelat tots els detalls de l’edició 2016. Havent-se consolidat com un dels festivals més rellevants de l’escena musical catalana, i sense renunciar a l’essència que l’ha fet popular, el certamen d’enguany es presenta replet de novetats.
Potser la més destacada és la decisió d’incorporar nous espais al festival, com l’Espai Cava, que s’ubicarà al claustre renaixentista de Sant Francesc. Un indret solidari que només acollirà actuacions femenines del territori, en un cicle que s’ha batejat amb el nom “Elles i el Jazz”. Tots els beneficis que es recullin amb aquests concerts es donaran a l’associació de Vilafranca amb la lluita contra el càncer de mama.

Una de les altres novetats importants serà l’Espai Lounge Vallformosa, que s’instal·larà a la rambla de Nostra Senyora, i que es vol reivindicar com un lloc ideal on reposar i gaudir de diverses propostes jazzístiques de la mà de diferents DJs de renom.
La darrera ubicació que s’inclou dins el capítol de novetats és la plaça Food&Jazz, que omplirà la plaça Penedès amb una desena de propostes gastronòmiques de la mà de deu originals foodtrucks, que permetran tastar diferents plats, acompanyats de música jazz.
El que sí que manté el mateix format que els anys anteriors és la Fira de Vins, que enguany comptarà amb la participació de 40 cellers d’arreu del Penedès. Aquest any s’ha aixecat el veto a portar més de tres referències de cava, després de la polèmica que aquesta decisió va aixecar l’any passat entre els propietaris d’algunes empreses.
En l’apartat de la mostra de vins, també s’han modificat els tastos, que aquest 2016 es converteixen íntegrament en maridatges. No es tastarà cap referència de vi o cava que no estigui acompanyada d’algun producte de qualitat per intensificar els seus sabors. Repeteix enguany l’Espai Ametller Orígens on es proposaran diferents maridatges amb productes Casa Ametller, una activitat que estarà dinamitzada pel televisiu cuiner Isma Prados.
 
Música de luxe
Per a la celebració de la seva desena edició, el Banc Sabadell Vijazz Penedès comptarà amb tres caps de cartell de talla indiscutible. Com ja es va anunciar fa unes setmanes, Dee Dee Bridgewater serà l’encerregada d’obrir el festival. Guanyadora de 3 Grammy, és considerada una llegenda viva del jazz. A Vilafranca, actuarà acompanyada d’un quintet excepcional, entre els quals destaca el trompetista Theo Crocker.
Dissabte, s’ha programat l’actuació del baixista camerunès Richard Bona, que presentarà al Penedès el seu nou projecte, una atractiva fusió de música africana i cubana. Bona estarà acompanyat de la formació Mandekan Cubano, que actua per primera vegada a Catalunya.
I per completar el trident d’estrelles del jazz, el diumenge tancarà el Festival l’excepcional trompetista Ibrahim Maalouf, amb el projecte “Red & Black Light”. La resta d’artistes internacionals que completen la programació del Vijazz són: el bateria Manu Katché, que ha acompanyat grans artistes com Sting i Peter Gabriel (amb qui toca actualment), que presentarà a Vilafranca la seva faceta més jazzística i creativa. I, seguint amb la tradició del festival d’incorporar el bo i millor dels trios de jazz europeu, també s’ha programat l’actuació dels britànics GoGo Penguin, grup revelació internacional.
Els artistes nacionals d’aquesta edició del Vijazz continuen mantenint el gran nivell assolit en les darreres. Entre ells hi haurà WOM Trio i Eva Fernández Group.
Més aniversaris
El desè aniversari del Banc Sabadell Vijazz coincideix amb el 50è del naixement dels Tastavins, l’entitat que organitza el certamen. L’entitat ha rebut aquest any la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la tasca de promoció que ha fet durant aquest temps, un agraïment que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, podrà traslladar en persona a la junta de l’associació bàquica, ja que serà investit Confrare de Mèrit en el sopar inaugural que es farà el 27 de juny al Casal.

També et pot interessar

Comentaris