Freixenet assegura que avui no hi ha cap oferta de venda d’accions

18/03/2016 - 10:50h
Freixenet ha estat aquesta setmana al centre de totes les mirades. Diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò de la intenció dels Hevia i els Bonet (propietaris del celler juntament amb els Ferrer) de vendre les seves accions a una companyia alemanya, el que podria suposar que les famílies que tradicionalment han estat al capdavant de la firma en perdin el control.

El portal Economía Digital va publicar dimarts un article en el qual afirmava que la firma vitivinícola havia reunit un dia abans el seu consell d’administració, durant el qual els Hevia i els Bonet haurien comunicat als Ferrer la seva intenció de desfer-se de les accions. Fonts de la companyia sadurninenca han negat que dilluns se celebrés aquesta reunió, i també han desmentit que, de moment, hi hagi cap oferta per vendre les participacions accionarials. També La Vanguardia es va fer dimecres ressò de la notícia, amb contingut similar al del mitjà digital, una informació que des de Freixenet han qualificat de “rumorologia”.
 
Interessos alemanys
Si finalment es confirmés la intenció de les famílies Hevia i Bonet de vendre les seves accions, això suposaria que el 58% de la companyia podria passar a mans d’alguna altra empresa. Ambdues famílies compten amb un paquet del 29% d’accions cadascun. Els Ferrer són els propietaris majoritaris de Freixenet, amb el 42% de les accions. Segons La Vanguardia, aquest fet donaria als Ferrer dret preferent de compra sobre les accions dels seus familiars.
Tal com han apuntat els diferents mitjans, ja hi hauria una empresa alemanya -dedicada al sector vitivinícola- que estaria interessada a comprar les accions dels Hevia i els Bonet. Segons la Vanguardia, fonts financeres haurien valorat l’empresa entre 550 i 600 milions d’euros, molt lluny dels 900 milions que es van arribar a oferir per l’empresa ara fa uns anys.
La caiguda de la seva rendibilitat (l’any passat només es va obtenir un benefici de 2,2 milions d’euros, mentre que aquest superava els 30 milions abans de la crisi) hauria estat el detonant perquè part de la gran família de Freixenet apostés per vendre l’empresa. Però tot i els rumors, des de l’empresa vinícola de Sant Sadurní han assegurat que en aquest moment “no hi ha res de res”.

 

També et pot interessar

Comentaris