Es trenca la negociació del conveni del cava i s’anuncia vaga per Nadal

19/11/2015 - 15:05h
Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i UGT han anunciat aquesta setmana que convocaran mobilitzacions i dies de vaga coincidint amb les festes de Nadal, dates en què el sector del cava està en plena campanya. La raó que ha portat els sindicats a prendre aquesta decisió és el trencament de les negociacions, dijous passat, del conveni del sector, que feia mesos que es negociava amb la patronal.

Segons CCOO, la proposta que els cavistes van presentar en la darrera reunió era “totalment retrògrada”, per la qual cosa els dos sindicats majoritaris del sector han convocat una assemblea per definir ja el calendari de mobilitzacions i els dies de vaga que es convocaran.
 
Des de CCOO han reiterat que els plantejaments de la patronal són un “insult” per als treballadors, i han destacat que la crispació entre els treballadors “és molt intensa”, per la qual cosa es preveuen “dies d’alta conflictivitat”.
 
Desacord pel salari
El tema que ha creat major desacord entre els sindicats i la patronal és l’augment salarial previst en el conveni, que CCOO i UGT consideren “insuficient”, perquè diuen que “no equilibra el que s’ha perdut els darrers anys”. El principal obstacle per al pacte, han dit des de Comissions Obreres, és la proposta de crear un contracte que proposa sous d’entrada de menys de 800 euros nets per a noves incorporacions, que està un 25% per sota de la taula salarial actual. A més, també inclou l’obligació de treballar dissabtes i diumenges durant la verema. “Aquesta via és una porta giratòria, a través de la qual volen treure profit, fomentant la precarietat laboral i salarial”, han conclòs.

També et pot interessar

Comentaris