El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, present al Saló Internacional de Turisme de Catalunya SITC

alt
12/04/2011 - 08:15h

Divendres passat es va presentar el programa del III Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme en el Saló Internacional de Turisme de Cataluya SITC dins de l’estand de la Diputació de Barcelona. La presentació va anar a càrrec d’Antoni Soler, alcalde de Subirats i president del Patronat de Turisme de Subirats, Dolors Rius, presidenta del Patronat de Turisme de Vilafranca del Penedès i Miquel Vidal, director del III Congrés i professor titular de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPC. 
Durant la presentació es va explicar els antecedents, objectius i contiguts del programa. El Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola que en aquesta tercera edició passa a dir-se d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme com a conseqüència de la seva evolució, va començar la seva singladura a l’any 2005.
El congrés en la seva breu però definida trajectòria s’ha caracteritzat per una banda per l’aprofundiment en els seu plantejaments inspiradors de tota la seva actuació. El paisatge vitivinícola és un factor cultural però també econòmic indissolublement lligat a la promoció turística i social del nostre territori.
El congrés es caracteritza per l’articulació del coneixement universal amb el local. El comitè científic del congrés està integrat per la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus, la Universitat de Barcelona, la Facultat de Belles Arts, l’Institut d’Estudis Catalans, la Institució Catalana d’Estudis Agraris i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Patronat del Comerç i del Turisme de Vilafranca, el Patronat del Turisme de Subirats i hi participen també Vallgrasa, el Centre Experimental de les Arts del Parc de Garraf, la Diputació de Barcelona, el Consorci per la Promoció Turística de l’Alt Penedès i l’Escola Municipal d’Art de Vilafranca.

El Congrés s’estructura en tres camps:

1. Territori del Paisatge vitivinícola. Transformacions, alternatives i economia.
2. El Paisatge vinícola com a valor cultura.
3. Enoturisme: economia de futur.

En el context del Congrés es procura convidar els especialistes més experts i adoptar els formats més adequats per abordar temes i problemàtiques que afecten la comarca, així com experiències internacionals en matèria d’enoturisme: Napa Valley -California-, L’experiència de Lunel –França- i d’altres del territori espanyol i del Penedès.
Durant la presentació es van remarcar les bones sinèrgies entre el Patronat de Turisme de Subirats i el Patronat de Turisme de Vilafranca, que han fet possible la unificació del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola i el Meeting Internacional de les Rutes del Vi en l’actual III Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme. Així mateix, la bona sinèrgia també amb el Comitè Científic del Congrés i el Consorci per la Promoció Turística de l’Alt Penedès, que desenvolupen el projecte Miravinya, es materialitzarà en l’enfortiment de l’enoturisme, en el qual la gestió sensible de paisatge és imprescindible.
Finalment es va convidar tots els professionals dels sectors involucrats en el paisatge vitivinícola, en el turisme del vi, a les empreses dels diferents sectors, entitats i administracions públiques a inscriure’s al congrés que es portarà a terme els dies 2 i 3 de juny propers.

També et pot interessar

Comentaris