Premien la gestió sostenible que realitzen 69 empreses de l’Alt Penedès

21/02/2024 - 16:20h

Reben el certificat Biosphere

Un total de 69 empreses i serveis turístics de l’Alt Penedès han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified, que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis. D’aquestes, 14 l’obtenen per primer cop, i 55 la renoven. La certificació, impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, s’ha lliurat aquest dimecres en un acte celebrat a l’Auditori municipal Maria Rosa Juncosa de Vilafranca del Penedès.

Les 69 empreses i serveis turístics de l’Alt Penedès que han rebut la Certificació Biosphere formen part de les 1.043 empreses i entitats de la província que s’han acreditat amb el programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

De les 69 empreses i entitats turístiques penedesenques reconegudes amb la Certificació Biosphere Sustainable Certified, la majoria (25) són cellers, 13 són allotjaments rurals, 7 museus, 4 allotjaments turístics, 5 empreses d’experiències, 3 destinacions, 2 oficines de turisme, 2 restaurants, un espai natural protegit, una empresa de transport i 6 empreses d’altres serveis.

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha destacat durant l’acte que les empreses i serveis certificats amb el segell Biosphere són “un pilar fonamental per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics de la destinació i poder fer que el nostre visitant gaudeixi de la destinació assegurant-ne la sostenibilitat, la reducció dels impactes negatius i traient el màxim partit dels beneficis que el turisme genera i que cal que reverteixin en el territori”, així com “una mostra exemplar del treball conjunt entre entitats públiques i privades per fer una destinació millor per viure i per visitar”.

La certificació Biosphere Sustainable Certified permet millorar el posicionament de l’empresa o servei en relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional. La certificació, que enguany rebran més de 1.000 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona, està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

72 Punts d’Informació Turística al Penedès

Durant l’acte, 72 empreses del Penedès s’han acreditat com a Punts d’Informació Turística a la comarca, de les quals 67 han renovat el seu compromís i 5 s’hi han adherit per primer cop.

El programa de Punts d’Informació Turística, implantat per la Diputació de Barcelona des de 2013, permet a les comarques complementar el servei d’atenció al visitant i disposar en aquests equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar el visitant durant la seva estada.

Durant la jornada també s’ha presentat les accions i la planificació estratègica del Consorci de Promoció turística del Penedès i el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació a l’Alt Penedès. Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”  i número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS

També et pot interessar

Comentaris