L’Arboç recupera les antigues places de l’entorn de l’Església

alt
20/10/2010 - 11:27h

Les obres de renovació de l’entorn de l’església de Sant Julià continuen a bon ritme i ja es van veient els resultats. Ara, amb l’enderroc de dues edificacions de la plaça de la Badalota, els antics Don Pelayo i el Pou del Glass, l’Arboç ha recuperat la visual del campanar de l’església i es va assolint l’objectiu del projecte de recuperar les antigues places de l’entorn de l’església segons la seva configuració en construir-se el temple al segle XVII. A més, durant aquests dies, d’acord amb l’autorització de la Generalitat, es realitzaran les prospeccions i intervencions arqueològiques i paleontològiques pertinents d’acord amb el Projecte de la Intervenció Arqueològica preventiva a l’entorn de l’església de Sant Julià.
D’aquesta manera es van complint els objectius d’aquests treballs que, tal com recorda l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, són “impulsar la dinamització turística amb conservació i recuperació del patrimoni històric-artístic el desenvolupament local del municipi i posicionar l’Arboç com a destinació turística cultural de qualitat”. A més, l’alcalde recorda que de forma paral•lela s’estan portant a terme els treballs de restauració de la teulada de l’església de Sant Julià i la Capella dels Dolors.
L’Església de Sant Julià i la Capella, considerades Bé Cultural d’Interès Local, són, dins de la comarca del Baix Penedès, un dels exemples més destacats en construcció eclesial que es conserven. L’església primitiva de l’Arboç es troba referenciada documentalment des de finals del segle X. Les seves pintures franco-gòtiques de l’absis romànic fan que la parròquia sigui una referència en la ruta de les pintures en el període de la transició entre el romànic i el gòtic de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris

1336