Agenda de les rues del Penedès

20/02/2020 - 19:42h

Calafell organitza una rua a cadascun dels barris del municipi. L’Arboç i els Monjos diumenge al matí i Calafell Poble a la tarda tancaran el cap de setmana central del Carnaval

Aquest és el cap de setmana del Carnaval per excel·lència i el Penedès manté la tradició de les rues que, des de fa uns anys, se celebren a molts municipis. Les primeres seran avui divendres a la tarda-vespre a Sant Pere de Riudebitlles i al Vendrell. A la capital del Baix Penedès, on el Carnaval se celebra enguany amb el lema “Un Carnaval de capital”, coincidint amb la capitalitat de la cultura catalana 2020, sortiran 47 carrosses i 9 comparses, amb uns 5.000 participants.

A la nit hi haurà la rua de Segur de Calafell, amb 51 carrosses i 16 comparses inscrites. I encara pel que fa a actes de Carnaval divendres, a Vilafranca, començaran amb l’Escorreguda de bars i el ball de gala.

Demà dissabte

Dissabte a la tarda destacarà la rua de Cunit. En un dels carnavals més tradicionals i concorreguts del país hi participaran 50 grups, 16 dels quals són del mateix municipi i amb un total d’unes 5.500 persones disfressades.
També a la tarda, en aquest cas a Sant Sadurní d’Anoia, una desena de comparses ompliran de disbauxa els carrers de la capital del cava. La regència aquest any correspon a la comparsa de l’IE Jacint Verdaguer, que serà l’encarregada de pujar al balcó de la Casa de la Vila. Pel que fa a una de les altres multitudinàries rues al Penedès, demà a la nit serà el torn de la que recorrerà el nucli de la Platja de Calafell. Comptarà amb 45 carrosses i una quinzena de comparses.

Diumenge

Diumenge al matí hi haurà la possibilitat de veure les dues rues que s’organitzen a la mateixa hora (12h). D’una banda, a Santa Margarida i els Monjos, amb la participació de 25 carrosses i comparses i que inclou la novetat que aquest any s’ha fet una aposta clara pel foment de les músiques lliures de sexisme. I, d’altra banda, a la rua de l’Arboç està previst que hi participin més de 3.500 persones, repartides en 36 carrosses i 6 comparses. I el cap de setmana central del Carnaval 2020 al Penedès acabarà diumenge a la tarda, amb la rua de Calafell Poble. S’hi han inscrit 51 carrosses i 16 comparses.
Tots els horaris i els actes de Carnaval es poden consultar a l’agenda de la pàgina 17.

També et pot interessar

Comentaris