Menjar fruita seca cada dia és saludable?
Article de l’empresa penedesenca Grup Ametller Origen sobre el consum habitual de diversos fruits secs.
Nous, ametlles, avellanes, nous del Brasil o de macadàmia, festucs, anacards, castanyes, pinyons o cacauets. Existeix una llarga llista de fruita seca i, encara que sovint s’ha demonitzat pel seu elevat contingut calòric i perquè es diu que engreixa, aquests aliments són molt saludables per a la teva salut. Ho sabies? Per tant, menjar fruita seca cada dia és una molt bona pràctica; t’ho expliquem!
El consum recomanat de fruita seca se situa entre 3 i 7 racions (una ració són aproximadament uns 35 g) de fruita seca a la setmana, i la millor manera de consumir-la és crua o lleugerament torrada, però sense sal. A Ametller Origen, per exemple, l’elaborem de manera artesanal, torrant-la amb llenya d’alzina i roure procedent de boscos sostenibles per aconseguir un producte saludable i diferencial amb el màxim sabor i nutrients.
Si bé és cert que, sovint, la fruita seca es considera un aliment molt calòric, perquè 100 g aporten entre 550 i 650 kcal, si ens referim a la quantitat diària recomanada d’aproximadament de 35 g, parlem d’unes 160 kcal, per tant, en el marc d’una dieta saludable, la fruita seca no engreixa.
Així mateix, els greixos que tenen aquests aliments són cardiosaludables i contribueixen a un envelliment saludable. D’altra banda, el consum de fruita seca presenta molts altres beneficis per a l’organisme: un important contingut de proteïnes i minerals, així com de vitamines, antioxidants i fibra.
Finalment, i pel que fa al moment ideal per consumir fruita seca, qualsevol hora o moment del dia és bo per menjar aquest aliment tan saludable, però si ens hem de decantar per algun, és perfecta per prendre a mig matí o per berenar, i ho pots fer en la seva forma sencera, molta o com a crema sobre una llesca de pa o dins d’un iogurt.