La fruita s’ha de menjar sense pela?
Article de l’empresa penedesenca Grup Ametller Origen sobre la fruita, molt present a l’estiu
Estiu és sinònim de la millor fruita dolça: préssecs, nectarines, albercocs, paraguaians i cireres són un imprescindible quan comença la calor. I és que aquestes fruites, així com la resta, són molt saludables, ja que aporten molts nutrients que es troben tant a la polpa com a la pela. Així que si ets dels que sempre pela la fruita, especialment aquelles de pell tova, no cal que ho facis!
Els minerals, les vitamines i la fibra de les fruites es localitzen tant a l’interior, a la polpa, com a la pela, però és justament a la pela on s’acumula una major quantitat de vitamines i fibra, que afavoreix el manteniment i el desenvolupament de la flora intestinal o combat el restrenyiment, entre altres funcions. Per tant, si retirem la pela de la fruita estem perdent una part d’aquests nutrients.
Rentar la fruita no en fa perdre els nutrients
És important, però, que abans de menjar-te una fruita amb pela la rentis bé amb abundant aigua, posant-la en remull o amb un raspallet. No pateixis, perquè en netejar-la no es perden ni les vitamines ni la fibra.
Gaudeix de la millor fruita dolça de temporada amb pell i beneficia’t de totes les seves propietats!