Presentada la festa major del Vendrell, amb el lema ‘De traca i mocador’ i amb actes pensats per a tothom

La regidora de Cultura popular i quatre dels cinc Administradors de Santa Anna 2024, aquest dimarts (Foto: Ajuntament del Vendrell)
09/07/2024 - 17:07h

Tindrà lloc com és habitual del 25 al 28 de juliol, però ja hi haurà actes previs aquest cap de setmana.

La regidoria de Cultura popular de l’Ajuntament del Vendrell i els Administradors de Santa Anna van desvetllant més novetats al voltant de la festa major d’aquest 2024 i aquest dimarts han explicat que una de les apostes fortes és augmentar el caràcter inclusiu de tots els dies i actes de la festa.

Així, per exemple, el Nostrefoc del dissabte 20 de juliol a la Rambla inclourà una plantada en silenci de les 18.30h a les 19h i les cercaviles de festa major tindran també el seu espai de cercavila tranquil·la, que enguany s’ubicarà al carrer dels Cafès cantonada amb la Carretera del Doctor Robert per guanyar en amplitud.

I com a novetat, els Administradors de Santa Anna han explicat que enguany s’ha creat la ‘Plaça de Traca i Mocador’ (a la Plaça del Tívoli), un espai on es faran activitats lúdiques adaptades per a tothom durant els quatre dies de festa major i que pren el lema de la festa vendrellenca d’enguany. Això es combinarà amb una mostra de la cultura popular, per acostar la festa major a tots els col·lectius, ja sigui per perdre la por al soroll o als elements de la festa i tenir l’oportunitat d’interactuar o per animar-se a participar-hi.

L’objectiu d’aquesta plaça és poder aconseguir que estigui adaptada a tothom i que tots els assistents se sentin involucrats en les activitats que s’hi duen a terme.

També per tal que la festa major arribi al màxim de persones possibles, els Administradors de Santa Anna 2024 han avançat que tota la cartelleria i programes incorporen el llenguatge de pictogrames.

La regidora de Cultura popular, Mariona Figueras, ha celebrat aquesta aposta dels Administradors per anar ampliant el caràcter inclusiu de tota la festa major i els ha agraït la feina de tot l’any per bastir un programa d’actes divers i atractiu per a tots els públics.

Actes previs

Com ja és tradicional, i per anar escalfant motors, la festa major del Vendrell d’aquest 2024 -com sempre, prevista entre els dies 25, Sant Jaume, i 28, Dia del Gos- arrencarà amb diverses propostes prèvies, com per exemple, la d’aquest divendres 12 de juliol: la inauguració de la botiga de Santa Anna i la presentació de l’Apadrina de la Festa Major (19.30h, La Fusteria). A la Fusteria tothom hi podrà trobar informació de la festa i adquirir tot el marxandatge que s’ha preparat, ja sigui de manera individual o a través de packs.

L’altre gran acte previ i ple de simbolisme serà el nomenament dels Portants d’Honor 2024, que es durà a terme aquest proper diumenge, 14 de juliol, a les 20h, a l’Auditori del Tívoli de l’EMMPAC. Enguany els Portants seran Nativitat Castejón Domènech, Neus Oliveras Samitier, Francesc Ripoll Sonet i Josep M. Vendrell Perera.

El programa d’actes sences ja es pot trobar a l’enllaç: https://www.elvendrell.net/images/stories/noticies/ProgFestaMajorVen2024.pdf

També et pot interessar

Comentaris