Calafell rebrà 1,17 milions d’euros del Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona

Recreació virtual de millores previstes als carrers de Segur Platja (Foto: Ajuntament de Calafell)
09/07/2024 - 16:29h

La principal aportació serà per a la remodelació de Segur Platja i la resta, per a actuacions culturals, de salut pública i de transició energètica.

L’Ajuntament de Calafell rebrà 1.174.754 euros de la Diputació de Tarragona, mitjançant el Pla ImpulsDipta 2024-2027. Són diners que aniran a diversos projectes i serveis municipals. La principal subvenció serà per al projecte de remodelació dels carrers de Segur Platja, les obres del qual estan licitant-se. S’hi destinaran 822.328 euros.

La resta d’ajuts es distribuirà d’aquesta forma: Actuacions culturals (5%), amb un import de 58.738 euros; salut pública (10%), amb 117.475 euros; i transició ecològica (15%), sector dotat amb 176.213 euros.

Aquesta distribució és una característica del nou model de suport de la Diputació de Tarragona als municipis. Aquests reben recursos econòmics per tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també per a objectius que la mateixa Diputació de Tarragona considera estratègics en el seu conjunt.

Segons la Diputació, aquest model s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament i està pensant per a utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats atorgades. Però, a més, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica: “Hem treballat la proposta en una mesa de concertació i hem tancat un document. A partir d’aquí elaborarem un conveni que s’aprovarà tant pel ple de l’Ajuntament de Calafell com pel de la Diputació de Tarragona”.

També et pot interessar

Comentaris