Passió per les motos en una masia del s. XIX

Els actuals membres del club motard Segadors MC Alt Penedès
09/07/2024 - 11:06h

Segadors MC és l’únic ‘motorcycle club’ del Penedès i té la seu entre Vilafranca i Pacs

Envoltada de vinyes, a l’exterior de la masia de Cal Sant de Vilafranca del Penedès, però tocant al municipi de Pacs del Penedès, sorprèn veure una moto antiga penjada com si es tractés d’un monument. De fet, és una Yamaha de la dècada dels anys 80 del s. XX i que ha esdevingut el símbol de l’entitat que des de fa quatre anys té la seu en aquest indret del Penedès: el Segadors MC (Motorcycle Club), un club d’amants de les motos creat l’any 2006 a partir de la penya motera Segadors de Sant Quintí de Mediona, encara en actiu.

Són una desena de membres, que de mica en mica han anat rehabilitant aquella masia del s. XIX, i el 3d8 s’ha reunit amb tres d’ells: el president, Santi Escalfet; el sotspresident, Josep Antoni Castillo, i el tresorer, Joan Colom.

“Som l’únic MC que hi ha hagut i hi ha encara al Penedès”, expliquen amb orgull en aquest club en el qual predominen les motos Harley Davidson, però que també compten, per exemple, amb alguna Yamaha, Honda i alguna moto japonesa custom. La moto dalt d’un pedestal és fruit d’una donació d’un taller que la tenia des de feia més de dues dècades.

Segons expliquen els tres portaveus del Segadors MC –nom que prové, segons Santi Escalfet, “d’aquells segadors del poble que es van aixecar contra els poderosos, tot i que som antipolítica i tampoc no ens posem en religió ni futbol: cadascú es guarda els seus pensaments”–, aquest club es va registrar com a entitat el 2008, si bé no va esdevenir un MC plenament identificat amb tres peces a les caçadores –nom, logotip i territorial del Penedès– fins al 25 de maig del 2018.

Sortides arreu
Per ser membre d’aquest club cal tenir una moto d’un mínim de 500 cc, “i venir amb regularitat i estar-se un any i mig de prova. Primer atorguem un símbol, un ‘sticker’ de simpatitzant [amb el número 20, que correspon a la lletra ‘S’ de Segadors]; després el ‘hangaround’, que vol dir que es demana d’entrar el club i, un cop entres, reps la categoria ‘Prospect’; per bé que formalment membre no n’ets fins als dos anys”, expliquen els responsables de l’entitat.

Quant a les activitats del club, fa sortides amb moto arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat i fins i tot de l’estranger; i, per exemple, també acostuma a organitzar trobades molts divendres –de 20 a 24 h– a la mateixa seu social. Hi pot acudir qui hi estigui interessat; això sí, millor amb contacte previ al 607 167 429 o per mail a segadorsmcaltpenedes@gmail.com.

Aquesta entitat és un de l’aproximadament centenar de clubs MC arreu de l’Estat, una quarantena dels quals són catalans.

També et pot interessar

Comentaris