Junts demana posar ja fil a l’agulla a una nova licitació del contracte de neteja

El grup municipal denuncia l’estat de deixadesa, sobretot al voltant dels contenidors, i està elaborant un mapa de punts negres de la brutícia a Vilafranca

Junts Vilafranca presentarà al ple de la setmana vinent una moció relacionada amb l’estat de la neteja a la vila. El grup municipal considera que, un any després de l’inici del mandat, la neteja no ha millorat i es constata un estat de deixades alarmant que preocupa la ciutadania. Per aquest motiu, reclama que l’equip de govern compleixi amb els compromisos adquirits i dugui a terme tot el que va votar afirmativament: elaboració d’un pla integral de neteja, reunions periòdiques amb els grups municipals i creació d’una unitat d’intervenció ràpida, promeses inicials que no s’han complert, segons el portaveu Aureli Ruiz, que afegeix que “l’equip de govern hauria de marcar un full de ruta i complir els compromisos”.

En aquest context, els juntaires consideren imprescindible que el contracte de neteja, atorgat a Mas Albornà i que expira el mes de març vinent, s’hauria de canviar incorporant mesures de millora i licitar un nou contracte que les inclogués. “L’equip de govern va votar a favor d’incloure mesures de millora però es va limitar a prorrogar el mateix contracte que ja hi havia sense canviar res”, segons Ruiz. El portaveu ha demanat a l’equip de govern que es comprometi a avançar per tenir una nova licitació del contracte de neteja abans del març de l’any que ve i, atès que els terminis avancen amb lentitud en aquests processos, “és ara que hauria de finalitzar el contracte per poder disposar de la nova licitació al març, perquè si no ja no hi serem a temps”.

Junts aclareix que el problema no està en la feina que realitza Mas Albornà “perquè ja compleix amb el que se li demana, però caldria dotar-lo de més recursos i pressupost” per poder millorar la neteja, especialment al voltant dels contenidors. En aquest sentit, Junts està preparant un mapa de punts negres pel que fa a la brutícia, com ara el carrer Bisbe Morgades al seu pas pel parc del Tívoli i voltants, l’avinguda de Tarragona en sentit sud, el carrer Sant Pere i la zona del pàrquing de darrere la biblioteca Torras i Bages, per exemple.

El grup municipal de Junts assegura estar fart de “veure com l’equip de govern vota a favor de moltes coses i després no és conseqüent amb el que ha votat”, una pràctica, segons Aureli Ruiz, que no se cenyeix només a la neteja.

També et pot interessar

Comentaris