5a edició de les Escenes Fresques els dimecres del mes de juliol a la Nau

20/06/2024 - 15:30h

L’espai jove posa en marxa un cicle d’espectacles de grups emergents, de petit format i de qualitat.

L’espai jove La Nau posa en marxa la cinquena edició de les Escenes Fresques. Es tracta d’un cicle d’espectacles de grups emergents, de petit format i de qualitat que es realitzarà durant les cinc setmanes de juliol. En total són 5 escenes, els cinc dimecres de juliol de 20h a 22h i es desenvoluparan al pati exterior de La Nau. La iniciativa va ser presentada ahir per la regidora de Joventut, Montse Arroyo, acompanyada del cap del Servei de Joventut, Ruben Calvo, i de la tècnica Blanca Llach.

Arroyo va remarcar que Escenes Fresques és una proposta cultural juvenil destinada especialment als i les joves a partir dels 18 anys. “Els espectacles s’han pensat per atendre la diversitat d’interessos i gustos juvenils, apostant doncs per una programació eclèctica”, ha afirmat.

La regidora ha explicat que un dels objectius d’enguany és potenciar al màxim el talent local, “donant visibilitat a diferents projectes artístics de diferents disciplines escèniques que neixen d’artistes de casa nostra. La Nau vol fer d’altaveu i promocionar aquests joves talents locals”. Els actes previstos són concerts, una lectura dramatitzada, dansa, humor/teatre improvisat i un cercle de percussió participatiu.

PROGRAMACIÓ
3 de juliol

Gisela Guitart (lectura dramatitzada)
Vibabe (concert en acústic trio de jazz)

10 de juliol

CIA S.E.M.P.R.E, Marta Casado, CIA Andròmina (dansa contemporània)

17 juliol

Dos a l’atzar (humor improvisat-improshow)

24 juliol

Jolly Dumper (música experimental, pop oníric)

31 juliol

A la Una Cercles de Percussió (Oriol Vallès)
Marina BBface & the Beatroots (funk, rock i soul)

Gran presència de talent juvenil i professional dalt l’escenari

Aquest any ens acompanyen tant artistes amb projectes sòlids, gestats ja des de fa temps, i d’altres amb projectes que tot just estan naixent. 

Un d’ells és Vibabe, un trio de jazz del qual forma part David Vicente, vilafranquí i guitarrista del grup.
El mateix dia de l’actuació de Vibabe (3 de juliol), tindrem a l’actriu i dramaturga penedesenca Gisela Guitart interpretant una lectura dramatitzada escrita per la pròpia actriu anomenada Dipòsit de la pena.
El següent dimecres, dia 10, tindrem l’actuació de tres companyies de dansa, integrades també per artistes locals, i totes elles les hem acollit com a residències artístiques aquí a l’Espai Jove La Nau desenvolupant els seus projectes. 

La companyia S.E.M.P.R.E. (acrònim de Space Empty Mural People Rise Equal) una companyia d’arts vives, dansa, teatre, performance i transformisme, nascuda el 26 d’octubre del 2021, integrada per l’Anna Martín, el Nil Coral, la Laura Elias i l’Arnau Alonso. 

Per altra banda, tindrem a la Marta Casado, una jove ballarina de 21 anys nascuda a Vilafranca del Penedès, formada a Barcelona i actualment a Pamplona.  
Per últim, comptarem amb la companyia de dansa Andròmina, formada per la Mariona Camacho i l’Iris Borràs. Les dues ballarines es van conèixer estudiant dansa contemporània a l’Institut del Teatre de Barcelona.

El dia 17 comptarem amb l’humor improvisat de la companyia Dos a l’atzar, una companyia de teatre formada per Marco Sanfilippo i Mari Fernández.
El dia 24 tindrem l’actuació de Jolly Damper. Al cor del Penedès, enmig d’un mar vinyes, una masia és des del 2018 l’espai creatiu i de treball que Jolly Damper fa servir com a motor per travessar els nuclis asfàltics de la metròpoli. 

Tancarà aquesta edició de les Escenes Fresques amb dues propostes. Un cercle de percussió participatiu i obert a tothom dinamitzat per Oriol Vallès, vilafranquí i fundador de “ALaUna Cercles de Percussió i finalitzarem la vesprada amb un concert del grup Marina Bbface & the Beatroots.

Maridatge amb vins

Una altra de les novetats d’aquest any és que cada dimecres maridarem els espectacles amb diferents vins de petits cellers de joves viticultors del Penedès. La majoria formen part del col·lectiu VIDA PENEDÈS: un col·lectiu obert de joves i petits cellers nascut recentment que pretén posar en valor el petit productor comarcal i reivindicar una altra manera de treballar el territori i fer realitat «un Penedès digne». 

Un dels cellers que també acompanyarà un d’aquests dimecres serà “Les Iaies”, un projecte format per dues germanes, l’Anna i la Laia Deàs, que ofereix vins d’altura nascuts a les vinyes de la Llacuna i la Serra d’Ancosa,  amb D.O. Penedès.

També et pot interessar

Comentaris