Adrián Sas presenta l’escrit que demana l’aplicació de l’amnistia al seu cas

L’activista diu que perquè la llei arribi al màxim d’afectats possible és necessària la pressió popular als carrers

La defensa de l’activista vilafranquí Adrián Sas ha presentat ja l’escrit en el que sol·licita l’aplicació de la llei d’amnistia al seu cas, després que el Tribunal Suprem ratifiqués la pena de 3 anys i mig de presó per lesions i atemptat a l’autoritat en una protesta relacionada amb el procés.

Sas, que des del mes de març passat sap que els jutges el poden enviar a presó en qualsevol moment, assegura que encara no sap com es farà efectiva l’aplicació de l’amnistia, que avui s’ha publicat ja al Butlletí Oficial de l’Estat. “L’únic que tinc clar”, ha dit, “és que perquè l’amnistia arribi al màxim d’afectats possible cal la pressió popular als carrers”.

L’activista vilafranquí va ser encausat per les manifestacions que es van fer el 2018 coincidint amb el primer aniversari de l’1 d’Octubre a les portes del Parlament de Catalunya per, segons la sentència, haver colpejat amb un pal al cap de dos mossos.

La defensa de Sas assegurava al març que un cop aprovada i publicada la llei d’amnistia hauria de ser l’Audiència de Barcelona qui apliqués l’aministia d’ofici, però tot i així ho ha sol·licitat igualment.

En una entrevista a principi de març al 3d8, Adrián Sas declarava que en el cas que es beneficiés per la llei “llei d’amnistia, seria “una amnistia parcial que deixarà fora molts represaliats i presos polítics”, pel que sempre ha defensat que és necessària una amnistia total.

També et pot interessar

Comentaris