64 estudiants representants de secundària tanquen el curs en unes jornades organitzades per Joventut

11/06/2024 - 16:37h

L’activitat, que es realitza per segon any consecutiu, va tenir lloc els dies 4 i 6 de juny a l’espai jove La Nau, amb la participació de diversos centres educatius de la vila.

El Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES), ha celebrat unes jornades de tancament de curs, destinades als i les joves representants de classe. L’activitat, que es realitza per segon any consecutiu, va tenir lloc els dies 4 i 6 de juny a l’espai jove La Nau, amb la participació de 64 estudiants de diversos centres educatius de la vila.

Les jornades tenen com a objectiu crear un espai de trobada i coneixença entre l’alumnat representant, amb la finalitat de potenciar la participació estudiantil als centres educatius. Durant el curs 2023-2024, els i les representants de classe s’han reunit en dues ocasions amb la referent del programa PIDCES per ampliar coneixements sobre el seu rol, els drets i deures de l’alumnat, i les habilitats socials i comunicatives necessàries per a la seva tasca.

Espai per compartir propostes

Els matins del dimarts 4 i dijous 6 de juny, els joves estudiants dels instituts Alt Penedès i Vilafranca2 i de les escoles Montagut i Sant Josep van participar en diverses activitats dissenyades, segons les seves inquietuds i interessos. A més d’espais de reflexió sobre la tasca realitzada durant el curs escolar, han compartit els diferents projectes realitzats com a representants en els respectius centres i han realitzat multitud de propostes de cara al pròxim curs. Finalment, van gaudir d’una oferta lúdica amb activitats organitzades específicament per a l’ocasió.

L’alumnat participant va compartir les experiències dutes a terme durant aquest curs, com la convocatòria de vaga estudiantil per Palestina i el treball realitzat en la prevenció de l’assetjament escolar. Pel que fa a les reflexions i propostes de cara al pròxim curs, van destacar la necessitat de millorar la convivència dins les aules, l’interès en ampliar l’oferta d’oci accessible per a joves adolescents a la vila, així com propostes de nous contextos i formats de trobada entre representants d’estudiants.

Tant l’organització com l’alumnat participant han valorat molt positivament les accions dutes a terme durant el curs, i tal com explica la regidora de Joventut, Montse Arroyo, “aquestes jornades són clau per fomentar la participació juvenil estudiantil, que entre ells i elles puguin compartir les seves experiències i projectes més enllà del seu dia a dia com a estudiants, potenciar les seves habilitats personals i socials… En definitiva, apoderar els i les representants de classe en la seva figura dins dels centres educatius de secundària”.

Amb aquestes jornades, Vilafranca del Penedès continua demostrant el seu compromís amb la formació i participació activa del seu jovent, assegurant que tingui les eines i coneixements necessaris per exercir els seus rols de representació de manera efectiva.

També et pot interessar

Comentaris