Campanya per evitar la reproducció massiva de coloms a Vilafranca

L’Ajuntament s’adreça especialment als establiments amb terrassa i els demana que mantinguin l’espai net

L’Ajuntament de Vilafranca recupera una campanya de conscienciació per tal que no s’alimenti els coloms amb la intenció que no es reprodueixin de manera massiva. La campanya s’adeça especialment als 155 establiments de restauració que disposen de terrassa amb l’objectiu que la clientela no alimenti els coloms i que els responsables mantinguin net l’espai per evitar atraure aquests animals, que a Vilafranca es calcula que són al voltant de 4.000 exemplars. La proliferació d’aquest tipus d’establiments atrau cada cop més els coloms, que causen molèsties a la clientela.

El regidor de Salut Pública, Jordi Junyent, junt amb la tècnica de Salut, Núria Sanromà, ha recordat que l’excés de menjar per als coloms fa que augmenti la seva reproducció i aquest fet també incrementa la competència, les agressions i la transmissió de malalties entre els exemplars de la colònia.

L’Ajuntament recorda que l’ordenança municipal reguladora de la protecció dels animals i la seva tinença prohibeix alimentar coloms tant a la via pública com a les zones privades com portals, finestres, patis interiors o balcons. La reincidència d’aquesta conducta pot comportar sancions d’entre 100 i 400€. La campanya començarà el 17 de juny i durarà fins a final del mes de juliol.

Des de l’Ajuntament, a més, es duen a terme altres accions com ara la distribució de dispensadors de pinso anticonceptiu per reduir les postes d’ous. A Vilafranca n’hi ha 5 d’instal·lats. Així mateix, també s’estudia la manera més eficient de tancar edificis abandonats que són grans espais de cria. La primera actuació ja s’ha fet a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. També es preveu intervenir a altres punts com l’edifici de Cal Berger, alguns locals de la plaça Marià Manent i altres punts més petits del centre de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris