El CCBP celebrarà dissabte la I Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca

Presentació de la trobada comarcal (Foto: CCBP)
11/06/2024 - 11:19h

Serà a Bonastre i inclourà la inauguració d’una exposició temàtica de caràcter itinerant.

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) organitza per aquest dissabte la I Trobada de la Coordinadora de la Pedra Seca del Baix Penedès, que tindrà lloc al municipi de Bonastre. Aquesta coordinadora, que portarà per nom ‘Rebló’, el nom de la pedra petita que es posa a la base de les construccions, estarà integrada per tots els equips que fan treballs de conservació de la pedra seca als diferents municipis de la comarca penedesenca i tindrà per objectiu coordinar accions de conservació i promoció de la pedra seca com a element essencial de la nostra història i del paisatge. Ramon Rovira, conegut margeter, en serà el president.

A les 10h del matí de dissabte, al Centre Cívic la Societat de Bonastre, tindrà lloc la presentació de l’exposició itinerant “Les rutes de Pedra Seca del Baix Penedès”, que és una realitat gràcies a l’esforç conjuntde les Àrees de Turisme i Cultura del CCBP. Es presentaran 14 rutes de pedra seca a 14 municipis del Baix Penedès, cadascuna amb el seu codi QR i a Wikiloc. Magí Pié, conseller comarcal de Turisme, ha explicat que l’objectiu “és el de potenciar el turisme de la pedra seca, que es troba a tots els municipis del Baix Penedès, sobretot a l’interior”.

El Baix Penedès compta amb un gran nombre de construccions de pedra seca (al voltant de 1500 barraques), tret molt característic del paisatge comarcal. Aquesta tècnica de construcció tradicional només fa servir pedres i terra, sobreposant-les i encaixant-les fins a construir la barraca. Josep Ràfols, conseller comarcal de Cultura, ha destacat la importància de salvaguardar i protegir aquest patrimoni del qual el Baix Penedès n’és un dels màxims exponents de Catalunya, i a la vegada és una oportunitat per captar el turisme cap a l’interior de la comarca.

L’exposició que s’inaugurarà dissabte a Bonastre tindrà caràcter itinerant i es podrà veure a tots els municipis del Baix Penedès que ho demanin. Aquesta exposició està subvencionada per la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme de la mateixa Diputació.

També et pot interessar

Comentaris