El cònsol del Regne Unit visita Vilafranca per enfortir els llaços i atraure turisme i inversions

10/06/2024 - 18:20h

A l’Ajuntament el diplomàtic va mantenir una reunió de treball amb l’equip de govern.

Divendres passat Vilafranca del Penedès va rebre la visità del cònsol general del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Milen, convidat per l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero. El cònsol va ser rebut a la Casa de la Vila per l’alcalde, acompanyat de la regidora de Turisme, Esports i Educació, Gemma Romeu, de la regidora de Cultura i Relacions Internacionals, Àngels Dalmau, i del regidor de Promoció Econòmica, Miquel Medialdea. A l’Ajuntament el diplomàtic va mantenir una reunió de treball amb l’equip de govern. La visita s’emmarca en el Pla de Diplomàcia Local que s’està definint des de l’equip de govern i la Fundació Pro-Penedès, amb l’objectiu de convertir Vilafranca en un referent en polítiques empresarials, sostenibles i turístiques de qualitat.

L’alcalde Francisco Romero declarava que, a partir d’accions diverses amb consolats de països concrets i triats estratègicament, “aconseguir una relació internacional que posicioni Vilafranca i el Penedès en l’àmbit internacional com a territori atractiu de cara als visitants i a les inversions empresarials. Volem que la marca Vilafranca sigui reconeguda internacionalment”.

Per la seva banda, Lloyd Milen reconeixia Vilafranca com una “ciutat estratègica a Catalunya, i amb molts atractius que la singularitzen com el seu entorn i el seu patrimoni festiu, com els castells. El visitant cada vegada busca més experiències genuïnes i, sens dubte els castells són una vivència única i emocionant”.

Després de reunir-se amb l’equip de govern, Lloyd Milen va mantenir una reunió amb empresariat comarcal al Vinseum per explorar possibles vies de col·laboració en l’àmbit econòmic. Al Vinseum, el cònsol va poder conèixer de primera mà la nova Plaça del Vi guiat pel seu director Xavier Fornos.

Per cloure la seva visita a Vilafranca el cònsol del Regne Unit va ser rebut a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca, un dels grans ambaixadors de la marca Vilafranca arreu, on va fer una immersió en el món dels castells acompanyat del president Ernest Gallart i del cap de colla Àngel Grau, va signar al seu llibre d’honor i va presenciar l’assaig casteller de divendres.

També et pot interessar

Comentaris