Crítiques d’usuaris del Càmping Sant Salvador de Coma-ruga per haver de deixar les instal·lacions

El Càmping Sant Salvador, al litoral vendrellenc.
31/05/2024 - 13:46h

Asseguren que l’augment del 127% de la quota anual establert per la nova empresa propietària i sense pròrroga per poder quedar-s’hi més enllà de dues temporades és abusiu.

La plataforma de famílies afectades pel desallotjament del Càmping Sant Salvador de Coma-ruga assegura en un comunicat de premsa que es veu forçada a acceptar les condicions “abusives” de l’empresa Hola Camp, la nova propietària del càmping on han estat allotjada durant prop de 40 temporades d’estiueig. 

Tot i el suport legal que ha acompanyat a les persones afectades i els diversos intents de negociacions, els seus esforços per continuar gaudint del Càmping Sant Salvador de Coma-ruga amb les mateixes condicions que en les darreres dècades no han prosperat i, finalment, “ha imperat la llei del més fort”, lamenten.

D’aquesta manera, el 90% de les vuitanta famílies afectades per haver de deixar les seves ‘mobil home’ ha hagut de renunciar al seu indret habitual de vacances a causa del “notable, injustificat i precipitat encariment de l’estada, entre altres mesures”, diuen. Així, l’empresa propietària de la instal·lació turística des de final del 2023 ha encarit la quota anual de temporada un 127% i, a més, les famílies que continuïn al càmping hauran de deixar-lo “sense pròrroga possible” d’aquí a dos anys.

“Una situació que agreuja el malestar i el sentiment d’impotència que ja viuen aquests usuaris des de fa uns mesos i que recau en la falta transparència en la gestió i la comunicació d’Hola Camp”, lamenta la plataforma d’afectats en el seu comunicat. 

Les noves i “abusives” condicions de l’estada 

La primera condició que ha posat Hola Camp als fins ara usuaris del Càmping Sant Salvador de Coma-ruga és, com apuntàvem, un augment del 127% en el preu de temporada respecte de la temporada del 2023, la qual cosa suposa passar dels antics 3.700 € per temporada als actuals 5.000 €. 

“No obstant això, en cap moment s’ha justificat on es materialitzarà aquesta revalorització del cost de l’estada al càmping, ja que (Hola Camp) no es té previst executar cap tipus de millora destacada en les instal·lacions, en les quals hi seguirà faltant equipaments com, per exemple, una piscina”, diu la mateixa plataforma d’afectats per la situació.

I com a segona condició s’apunta que els usuaris es veuran obligats a abandonar el seu lloc d’estiueig durant 40 anys en la tardor del 2025. 

“La tercera mesura imposada és la reubicació de les veteranes famílies campistes dins del mateix càmping en zones menys cèntriques, una despesa que hauran d’assumir elles mateixes i que les posiciona en una condició inferior respecte al potencials nous usuaris”, lamenten també els campistes, que afegeixen que “el cost d’aquest canvi de zona suposa una nova despesa imprevista que oscil·la entre els 5.000 i 6.000 €”. 

Finalment, la quarta i última mesura que s’exigeix és “la reducció dels dies hàbils de temporada, que arrenca aquest divendres, 31 de maig, i finalitzarà l’1 de novembre. Per tant, perjudicarà als campistes novament deixant-los sense accés possible a les seves parcel·les i mobile homes des del període de Setmana Santa i fins el mateix 31 de maig. 

Antecedents 

Recordem que aquest cas s’inicia el passat 12 de febrer, quan els campistes del Càmping Sant Salvador de Coma-ruga van rebre una carta que se’ls notificava la no renovació del seu contracte d’estada per la temporada 2023-2024, i se’ls amenaçava de la destrucció de les seves pertinences si no desallotjaven el que va ser durant tants anys la seva segona residència.  

Mitjançant un comunicat es va intentar requerir a Hola Camp, la nova propietat, la retractació de la situació atesa la impossibilitat material i econòmica que els suposava trobar un nou emplaçament pels habitatges mòbils. També, que se’ls indemnitzés per fer front a les despeses que els generarà el desmuntatge i el transport de les unitats mòbils.  

“A pesar de les múltiples peticions de reunions, de reconduir la problemàtica i d’una mobilització popular, les persones afectades van rebre una segona carta per part d’Hola Camp, on se’ls hi confirmava el venciment definitiu de contracte el 4 d’abril passat”, recorden.  

“Així, la mateixa propietat notificava que, en cas de no treure-les, les distribuiria i reubicaria fent càrrec de tots els costos econòmics a les famílies campistes perjudicades”, conclou la plataforma d’afectats.

També et pot interessar

Comentaris